Se confirmă – Guvernul României, văzut pozitiv în Raportul MCV

| 22 ian, 2014

Începutul lui 2014 nu le priește deloc lui Traian Băsescu și susținătorilor săi, în special cei din mass-media.

După ce și-au luat-o cu vizita Victoriei Nuland, când timp de o săptămână au vorbit despre cum aceasta este un semn că România este în pragul dezastrului din cauza Guvernului USL, iar oficialul american vine ca să-i urecheze pe Ponta și gașca, ceea ce evident nu s-a întâmplat, singurul urecheat fiind Traian Băsescu, în legătură cu planurile sale pentru Republica Moldova, iată că au repetat manevra, dar de data aceasta cu Raportul MCV. Previzibil, nici de acum nu au avut dreptate. Este pentru a câta oară când prietenii Palatului Cotroceni strigă „lupul!”? Nu că s-ar bucura de mare credibilitate, dar la cum acționează, cred ca sunt consiliați de ceva jurnaliști de la tabloidele britanice.

Revenind la subiect, adversarii actualei guvernări au fluturat luni un draft al Raportului, pe baza căruia au tras concluzia că e de rău, de foarte rău. Alții n-au avut răbdare să aibă o bază pentru acuzațiile lor, și încă de săptămâna trecută s-au grăbit să critice dezastrul în care ne-a băgat USL și să ne spună că suntem cu un picior în groapă, deoarece Comisia Europeană ne-a pus gând rău. Iată că azi, când Mark Gray a citit varianta oficială și finală a Raportului MCV, am aflat că de fapt nu e chiar așa, ba dimpotrivă, e chiar de bine pe alocuri, sau chiar în cele mai multe locuri.

În ceea ce privește activitatea Guvernului, putem spune că atitudinea Comisiei Europene față de aceasta este chiar pozitivă. CE apreciază faptul că Guvernul a întărit resursele alocate instituțiilor implicate în lupta anti-corupție, respectiv Direcția Națională Anticorupție, Înalta Curte de Casație și Justiție, și Agenția Națională de Integritate. De asemenea, este apreciată buna colaborare dintre Ministerul Justiției și instituțiile sistemului judiciar. Până acum, numai de bine, nimic de rău, nimic despre faptul că USL ar proteja corupții, sau ar vrea să pună DNA cu botul pe labe, așa cum deseori auzim de la pupitrul Administrației Prezidențiale. În continuare, tot referitor la activitatea Guvernului, este consemnat faptul că Executivul a sprijinit prin măsuri de ordin bugetar și ca resurse umane implementarea Noilor Coduri, acele coduri adoptate în vremea lui Boc, și a căror implementare a tot fost amânată din varii motive, la fel ca multe alte lucruri amânate de PDL pentru generațiile viitoare.

Alte aprecieri pozitive la adresa Guvernului au vizat procesul de revizuire a Constituției prin respectarea normelor europene și implicarea Comisiei de la Veneția, și Strategia pentru Dezvoltarea Sistemului Judiciar 2014-2018.

În concluzie, Raportul MCV notează faptul că România a progresat, iar lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, oricât de mult și-ar dori Traian Băsescu și susținătorii săi. Asta nu înseamnă că se vor opri și că nu vor scoate texte din context, doar ca să pară că au dreptate.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 2014
maia
Ciudat, probabil eu am citit alt raport. Despre activitatea frenetica cu ajutorul ONG-urilor nici o opinie? Despre penalii tinuti acolo cu toate dosarele pe rol nici o mentiune? I-au pacalit si pe cei din UE?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ