Se găsește la orice farmacie. Unguentul de 13 lei care te ajută cu adevărat să scapi de coșuri

| 21 iul, 2014

Stresul, o alimentație dezechilibrată și dereglările hormonale pot cauza probleme ale tenului și la adulți. Află cum să scapi de coșuri fără tratamente faciale și cu bani puțini.

Dacă ai încercat tot felul de creme, fără niciun rezultat, cere-i medicului să îți prescrie Retin-A, un medicament pe bază de acid retinoic, folosit pentru tratarea tenului afectat de acnee. Unguentul deschide porii înfundați, accelerează uscarea și exfolierea coșurilor și regenerează celulele pielii, însă folosirea sa trebuie atent supravegheată de specialist.

Retin-A este un derivat al vitaminei A și conține tretinoin. Se găsește sub formă de cremă și costă aproximativ 13 lei. Medicamentul ar trebui administrat în fiecare seară, după ce ți-ai curățat bine fața cu un demachiant fără alcool și apă călduță, dar dacă acneea nu este severă, poți folosi crema la fiecare două-trei nopți. Unguentul se aplică numai pe zonele cu probleme, cu degetele sau folosind dischete demachiante.

Din cauza efectelor adverse care pot apărea, Retin-A se eliberează numai pe bază de rețetă. În urma folosirii acestei creme, pielea poate deveni roșie și poate apărea senzația de arsură, însă pe măsură ce organismul se obișnuiește cu aceste substanțe, vor dispărea și reacțiile secundare. Trebuie să știi că pielea ta va fi extrem de sensibilă la soare, când folosești acest medicament, așa că protejează-te cu pălării sau creme cu factor ridicat de protecție, scrie unica.ro.

Primele efecte vor fi vizibile după două-trei săptămâni, iar în unele cazuri, tenul își poate îmbunătăți aspectul după șase săptămâni. Pentru a evita iritarea pielii, ar fi bine să eviți alte medicamente pentru acnee, dar și spray-urile de păr sau preparatele pe bază de alcool. Înainte să începi tratamentul, spune-i medicului tău de alergiile pe care le ai, pentru a evita complicațiile.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ