Se încinge lupta pentru Cotroceni. Tăriceanu: Iohannis e ca un elefant pe o masă cu bibelouri

| 20 oct, 2014

Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a afirmat luni că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a transformat în candidatul preşedintelui Traian Băsescu.

El a spus despre Iohannis că este 'ca un elefant pe o masă cu bibelouri' şi l-a caracterizat pe acesta ca fiind 'complet novice' în toate problemele.

'Iohannis este atât de inabil, încât s-a transformat în candidatul lui Băsescu', a spus Tăriceanu la DC News, adăugând că prezidenţiabilul ACL îşi schimbă punctul de vedere şi identitatea după 'cum bate vântul'.

El a mai afirmat că Iohannis este ca 'orice primar mărunt de localitate'.

'Cine vine la putere şi-i oferă ceva, este cu el. Acesta este Iohannis, din păcate. Pentru Băsescu, va fi o lovitură magistrală pentru că reuşeşte să-i păcălească pe unii din electorat şi să spună: 'Nu am nimic cu Iohannis' şi se alege Iohannis, care va fi păpuşa lui, care va fi manevrată cum o manevrează Blaga', a declarat Tăriceanu potrivit Agerpres.

Candidatul independent a mai spus, luni, că Iohannis va fi 'manevrat' de Băsescu dacă va ajunge preşedinte.

'Nu ştie nimic sărăcuţul de el. Este complet novice în toate problemele. Îl vedeţi că este ca un elefant pe o masă cu bibelouri, nu ştie pe unde să calce. (...) Nu este decât un Băsescu cu faţă umană pentru că a preluat, în integralitate, temele şi stilul politic al lui, ceea ce este foarte grav', a susţinut Tăriceanu.

El a declarat că, din punctul său de vedere, PNL şi PDL nu vor mai fi împreună după alegerile prezidenţiale. Tăriceanu a apreciat că PDL domină PNL.

'Dl Blaga este un om politic cu experienţă, hârşâit prin toate. Lucrul acesta l-a ajutat foarte mult să pună mâna pe conducerea acestei noi combinaţii, construcţie nu se poate numi că nu s-a realizat fuziunea, dar pe Iohannis îl domină. Uitaţi-vă cum l-a pus pe Iohannis să se raporteze la problemele politice. Iohannis ce a făcut: a şters cu buretele identitatea politică a PNL în raport cu suspendarea lui Băsescu, nu numai cu cererea de suspendare, ci şi cu suspendarea din 2012. Iohannis a preluat discursul pus pe masă de PDL şi Blaga', a spus candidatul independent.

Cu privire la o posibilă preluare a conducerii PNL de către Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut că, deşi acesta are câţiva susţinători, ar fi o 'caricatură'.

Despre Monica Macovei a spus că 'nu este o persoană corectă, sinceră şi este extrem de abilă în a-şi ascunde intenţiile'. El a adăugat că Macovei îşi face campanie pe lucruri pe care nu le-a făcut.

Citeşte şi: De asemenea, Tăriceanu a apreciat că Teodor Meleşcanu este un candidat 'marginal'.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
kosmotrekker
Eu nu stiu cum nu ii este rusine lui Tariceanu sa vorbeasca public despre papusa si papusar , fara sa priveasca la faptele sale din trecutul apropiata vizavi de relatia cu PSD. Mare-i nerusinarea oamenilor in zilele acestea !
20 oct, 2014
kosmotrekker
Este bincredibil cum toti politicienii actuali care au facut TOTUL pentru propriile buzunare si nimic altceva , tin sa-si bata joc de un om ,poate neversat in smecheriile dambovitene , dar care a transformat din temelii ( fara acea palavrageal atat de iubita de acest neam ) un oras ,dintr-unul lasat efectiv de izbeliste de vechii primari ROMANI , intr-unul aproape german ca infatisare ,functionalitate si comportament uman. Educatia politica si cultura acestui popor isi arata din nou fata schimonosita care rade de noi si de prostia noastra. Mare pacat !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ