Se mișcă lucrurile în Turism: tichete de vacanță pentru bugetari

| 04 iun, 2014

Bugetarii se vor bucura de tichete de vacanță în valoare de maxim 5.100 lei, care vor putea fi folosite numai în țară, inclusiv în pensiuni agroturistice, însă acestea nu pot fi făcute cadou altcuiva.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege ce privește acordarea de tichete de vacanță ce vor fi suportate integral de angajator. Bugetarii se vor bucura de tichete de vacanță în valoare de maxim 5.100 lei, care vor putea fi folosite numai în țară, inclusiv în pensiuni agroturistice, însă acestea nu pot fi făcute cadou altcuiva.

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a declarat că prin legea tichetelor de vacanță s-a urmărit modificarea sintagmei de tichete de vacanță cu vouchere de vacanță, astfel încât să se găsească o modalitate modernă de emitere a acestora în regim electronic fără costuri suplimentare și care să ajungă direct la beneficiarii finali.

Proiectul de lege adoptat este unul foarte bun, deoarece voucherele de vacanță vor fi utilizate într-un sistem fiscalizat foarte sigur și care, în același timp, va scoate din zona gri operatorii din turism. Autoritatea Națională pentru Turism va fi responsabilă cu asigurarea voucherelor, iar angajații se vor bucura de beneficiile acestei legi.

Mai mult, instituțiile publice, regiile autonome, societățile reglementate la care statul este acționar unic sau majoritar, societățile și companiile naționale ce încadrează personal prin încheierea unui contract de muncă individual pot oferi vouchere de vacanță, însă angajatul nu mai poate beneficia în cursul anului fiscal de bilete de odihnă.

Pentru salariat, tichetele de vacanță sunt scutite de plata impozitului pe venit și a asigurărilor sociale aferente. Însă aceste tichete pot fi acordate de angajator, dar fară a fi obligat, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial. Iar conform proiectului de lege tichetele de vacanță pot fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau de agențiile de turism autorizate de Ministerul Turismului.

Drept urmare, acordarea tichetelor de vacanță bugetarilor este un real sprijin pentru turismul românesc, ce va contribui la evoluția turismului din România, așa cum, conform Institutului Național de Statistică au fost înregistate creșteri în turism în anul 2013 față de 2012, unde sosirile și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut la 8,5%, respectiv 9,1%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iun, 2014
jimmy
tichete de vacanta
...pot beneficia de tichete de vacanta in cuantum de maxim 5.100 lei... Cine? Eu daca am salariul de 1500 lei la ce cuantum ma incadrez? La 200 lei? Atunci sa fie sanatosi, nu ne trebuie!
05 iun, 2014
ppddist
este foarte buna aceasta masura...
antreprenorii liberali sa treaca la treaba,sa plateasca impozite si taxe iar bugetarii si pensionarii sa beneficieze de acesti bani
nu trebuie lasati pentru investitii si pentru crearea de noi locuri de munca
mama lor de investitori privati

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ