Se naşte un nou partid din nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie: Partidul Colectiv

| 06 noi, 23:24

Partidul Colectiv, un nou partid politic, este în curs de organizare la Timişoara. Iniţiatorul său, Cosmin Mirişan, un tânăr absolvent al Facultăţii de Drept, a declarat că formaţiunea politică se naşte "din nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie".

Iniţiatorul "Partidului Colectiv", Cosmin Mirişan, un tânăr de 28 de ani care a studiat la Facultatea de Drept din Timişoara, iar în prezent este manager general la o firmă de consultanţă din municipiu, a declarat, vineri că formaţiunea politică înseamnă "reacţia oamenilor la umilinţele şi la corupţia din ultimii ani".

"Partidul Colectiv reprezintă reacţia oamenilor la umilinţele şi corupţia din ultimii 26 de ani din România, acest nume l-au ales oamenii şi este de înţeles de ce", a declarat Cosmin Mirişan.

Tânărul a spus că partidul va fi o formaţiune politică în adevăratul sens al cuvântului şi că urmează o perioadă de organizare.

"Da, va fi un partid în adevăratul sens al cuvântului, dar în primul rând trebuie să ne organizăm. În momentul de faţă, toţi cei care au creat pagini şi grupuri pe aceasta temă (pe reţelele de socializare - n.r.) şi mai ales cu această denumire, lucrăm împreună pentru a fuziona toate paginile din mediul online, ţinând cont că toate aceste pagini au împreună peste 10.000 de like-uri se va forma o bază solidă de lucru", a declarat Cosmin Mirişan.

Ideea care a pus bazele acestui nou "partid" este nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie. "Ideea are la bază nevoia oamenilor de a scăpa de corupţie, şi cum nu e foarte uşor de scăpat de corupţie şi de mafia politică, trebuie creată o entitate solidă, care măcar să pună o presiune constantă pe acest mediu viciat, dacă nu chiar să vină cu candidaţi noi şi transparenţi din rândul cetăţenilor de rând sau din rândul elitelor care tocmai din cauza corupţiei au ales să nu se implice", a afirmat Cosmin Mirişan.

Acesta a spus că cei care vor să formeze noul partid intenţionează să menţină presiunea pe clasa politică până se organizează, "iar dacă reuşim să punem pe picioare o formaţiune politică nouă şi transparentă, să îi îndepărtăm în mod democratic la alegeri".

Cosmin Mirişan a fost preşedintele organizaţiei de tineret al Partidului Conservator, a fost o perioadă membru PNL, iar de aproximativ un an s-a retras din viaţa politică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 07:51
dr2000
SI?
Si noi tre 'sa ne bucuram ca mai vor unii bani de la buget pentru finantarea alegerilor? Si noi tre 'sa ne bucuram ca mai vin unii sa mai privatizeze si scoala si closetul? Mai bine s-ar gasi oameni responsabili, cu scoala politica si cu control periodic la psihiatru la Viena sau mai bine la Viena si la Madrid si la Paris- ca romanii mituiesc totul.
07 noi, 07:48
Ellyna
Hai. nu!?
Si iarasi cineva .. M=am saturat de ei! Tineri in politica! DA!: Diacomatu, Anastase, EBA, Dansatorul acela inconjurat de femei--- Talmaceanu.. Haida de! Nu conteaza varsta sau sexul, tot hoti sunt

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ