Se schimbă banii. O bancnotă va fi retrasă din piaţă

| 25 feb, 13:13

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit marți noua bancnotă de 20 euro din seria 'Europa', care va intra în circulație în luna noiembrie a acestui an.

Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o 'fereastră-portret' poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei.

Similar noilor bancnote de cinci și zece euro, noua bancnotă de 20 de euro include, de asemenea, un 'număr verde-smarald' și un portret al Europei în filigran.

'Fereastra-portret reprezintă o adevărată inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor și este rezultatul eforturilor depuse de Eurosistem pentru a asigura în continuare rezistența la contrafacere a bancnotelor euro, ceea ce va consolida încrederea pe care cei 338 de milioane de cetățeni din întreaga zona euro o au în bancnotele lor', a declarat președintele BCE, Mario Draghi.

Aceasta va fi cea de a treia bancnotă din seria 'Europa', după cea de cinci euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie anul curent de noua bancnotă de 10 euro.

Bancnotele din seria 'Europa' cu denominări mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

În prezent, bancnotele euro sunt utilizate în comun de 338 de milioane de cetățeni din 19 țări și au o valoare nominală combinată de 1.000 de miliarde de euro.

Citeşte şi: Cel mai celebru broker din România ARUNCĂ BOMBA! Ce trebuie să faci dacă ai euro sau datorii în franci

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ