Sebastian Ghiță se retrage din sport: Campioana României la baschet, Asesoft Ploiești, rămâne fără principalul sponsor

| 26 feb, 10:43

Sebastian Ghiță a anunțat că se retrage de la CSU Asesoft Ploiești. Omul de afaceri a luat decizia de a nu mai finanța echipa sa de suflet, după ce 16 ani a investit în baschetul ploieștean circa 1 milion de euro pentru fiecare sezon competiţional,informează B1TV.

"Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport", a declarat Sebastian Ghiţă pentru Gazeta Sporturilor.

În 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai tîrziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi cîştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decît o singură dată, în sezonul 2010-2011, cînd a pierdut trofeul în favoarea celor de "U" Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a nouă titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.

Politicianul Sebastian Ghiță trece acum prin momente dificile. Acesta este urmărit penal de DNA pentru folosirea înfluenţei în scopul spijinirii unui grup infracţional organizat, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

În acest dosar, ÎCCJ a decis, miercuri, 25 februarie,  ca deputatul  să rămână sub control judiciar, după ce acesta contestase măsura dată de procurori.

Citeşte şi: Sora premierului Victor Ponta, AUDIATĂ la DNA Ploieşti

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ