Sebastian Ghiţă caută pe Facebook nume pentru partidul pe care îl va înfiinţa

| 15 ian, 14:32

Internauţii care au cont pe Facebook sunt invitaţi să aleagă numele viitorului partid politic anunţat de deputatul Sebastian Ghiţă. Ei au de ales dintre trei variante.

Partidul politic anunţat de deputatul Sebastian Ghiţă după ce şi-a dat demisia din PSD începe să prindă contur. În paralel cu strângerea numărului necesar de semnături pentru înfiinţarea unui nou partid (25.000), iniţiatorii caută un nume penmtru viitoarea formaţiune politică.

Pentru asta, ei au apelat inclusiv la un sondaj pe Facebook, informează EvZ. Internauţii au fost întrebaţi „Care crezi că este cel mai potrivit nume pentru un partid al tinerilor?”, cu trei variante de răspuns: „Progres România”, „Forța România” și „Hai, România”.

Până în acest moment, rezultatele sondajului arată că 40% din cei care au răspuns au ales varianta „Progres România”, 40% „Forța România” și 20% „Hai, România”.

"Nu sunt naiv și arogant să doresc să fac partidul lui Ghiță. O să fac ca această construcție să nu se poziționeze astfel", declara Ghiță în decembrie 2014. Întrebat despre numele noului partid, Ghiță a spus: "Suntem profi. Se fac focus grupuri, sondaje. Facem un partid cum vor oamenii".

Totodată, Sebastian Ghiţă a declarat că nu el va conduce partidul. "Nu voi conduce acest partid. După ce-l constituim, identificăm și personalități pe care să le atragem. Nu cred că un partid nou poate câștiga alegerile dintr-o dată", a mai spus acesta.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Atâta timp cât preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui, Ion Iliescu, nu mă întorc

Sebastian Ghiţă şi-a dat demisia din PSD după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, alegeri pierdute de Victor Ponta în faţa lui Klaus Iohannis. Imediat după 16 noiembrie au apărut voci care au criticat strategia partidului în campania electorală şi au cerut ca cei consideraţi răspunzători să-şi piardă poziţiile de conducere în partid.

Deşi numele lui Ghiţă nu a fost vehiculat, el şi-a anunţat singur demisia din partid (anterior fusese suspendat din funcţia de conducere pe care o deţinea în partid), pentru ca, după câteva zile, să declare că va înfiinţa un nou partid politic.

„Am avut o discuţie cu mai mulţi dintre cei cu care am colaborat în campanie pentru domnul Victor Ponta. Şi pentru că pe toţi ne-a preocupat politica, ne-am gândit că de ce nu un nou partid politic, o nouă mişcare politică, o nouă platformă politică va avea succes. Din ianuarie vom începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru România TV.

El a mai adăugat că nici pe Victor Ponta nu îl vede potrivit pentru PSD şi că misiunea lui ar fi să reformeze partidul.

„Senzaţia mea a fost de la început că Victor Ponta nu e PSD. Victor Ponta era şi este chemat să reformeze acest partid, să îi dea o direcţie şi o şansă nouă. Vă aduceţi aminte speranţa de la congresul din 2010. Eu sper şi cred în continuare că Victor Ponta va face acest lucru pentru partid. Am plecat (din PSD n.r.) în primul rând pentru că asta am simţit eu de la oameni şi din partea votului. Doi, pentru că nu sunt un membru de partid obişnuit. Oriunde m-au aşezat în PSD-ul asta, vicepreşedinte, şef la Prahova, neşef, mogul, nu am găsit încadrare pentru mine în acest partid”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 08:23
Adam
Oferte de lucru pentru toti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
15 ian, 16:10
liviuioan
Partidul--REFORMELOR SOCIALE--
Nu am fost inscris in nici un partid pana acum si cu varsta-eeh--ma bucur de familia mea mica , compusa din persoane de la 6 la 87 de ani .Aparitia unui partid nou pe scena politica ar putea avea succes--numai daca convinge opinia publica de bunele sale intentii si calitatea membrilor ei . Am o teorie--care sper sa se confirme pe 21 IANUARIE---in care , eu cred ca dupa 2012--toate ARIPIOARELE , aparute dupa lacrimile de la perdeluta--au avut unscop . Cum cred ca mai multe idei nu strica , as propune o schema privid sellectia membrilor de partid . 1--membri de partid cu carnet---18--40 de ani---fiecare membru--CV-ul--profesional si moral--- fiecare membru sa prezinte o lista cu 10 sustinatori--indiferent de varsta . 2 . Atragerea specialistilor tineri intr-o ASOCIATIA pentru PROGRES----in 2016---cine prezinta lista cu parlamentari---lista noului guvern--lista tuturor celor care vor sa ocupe o functie publica--cu cel putin 6 luni inainte . Sa mai invatam si cei bun de la americani .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ