Secretul neştiut al ROŞIILOR. De ce trebuie să începi ACUM să te dai cu tomate pe faţă

| 23 iun, 2014

Oamenii de stiinta spun ca pentru a pastra pielea tanara nu avem nevoie de creme speciale ci de… roşii, scrie Daily Mail.

Studiile arata ca consumul de pasta de tomate protejează împotriva arsurilor solare şi de imbatranirea pielii cauzate de expunerea la soare. Substanţa care previne îmbătranirea este licopenul, un pigment natural, care face rosiile rosii si are cel mai mare conţinut în rosia pura sau in roşiile gătite, utilizate în ketchup, sos, supa si suc.

Profesorul Mark de la Universitatea din Newcastle, va prezenta studiul de la Societatea Regală de Medicină din Londra. Femeile participante la studiu, care au urmat o dieta bogata in rosii zdrobite, au protectia pielii crescuta, procent redus de roşeaţă a pielii şi deteriorarea ADN-ului mai mica la expunerea radiaţiile ultraviolete.

Cercetatorii studiului au comparat pielea a 20 de femei, dintre care jumatate au primit cinci linguri (55 grame) de tomate standard de paste cu 10 g de ulei de măsline pe zi, timp de 12 săptămani. Consecinţele pielii lor au fost comparate cu pielea altor participante cu varste cuprinse între 21 şi 47 de ani care au consumat ulei de măsline numai pentru aceeaşi perioadă.

Voluntarii au fost expusi la razele ultraviolete găsite în lumina soarelui, la începutul şi la sfarşitul experimentului. Oamenii de stiinta au constatat o imbunatatire semnificativa in capacitatea pielii de a proteja impotriva razelor UV pentru doamnele care au consumat pasta de tomate.

Comparativ cu alte femei, grupul care a consumat rosii, are protecţia crescuta contra arsurilor cu 33% mai mare, în formă de roşeaţă mai puţin. Oamenii de ştiinţă estimează că protecţia oferită de piure-ul de tomate este egal cu crema cu un SPF de 1,3.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ