Şedinţă informală la Guvern. Miniştrii discută despre salariul minim

| 19 dec, 11:34

Membrii executivului discută sambata, într-o reședință de protocol, despre prioritățile pe anul viitor, potrivit România TV.

Una dintre teme ar putea fi și salariul minim, care urmează să crească la 1.200 de lei.

Potrivit lui Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, concluziile şedinţei de vineri a Guvernului au fost trei: că salariul minim pe economie ar trebui să fie de la 1 ianuarie 2016 1.200 de lei şi există un consens pe această propunere cu condiţia ca angajatorul să plătească aceleaşi taxe şi impozite ca pentru 1.050 de lei. A doua variantă susţinută de toate sindicatele şi de o confederaţie patronală este ca salariul minim să fie 1.200 de lei 1 ianuarie 2016. A treia concluzie este că în ianuarie - februarie împreună toate cele trei părţi trebuie să construiască un mecanism de construcţie a salariului minim pe economie.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat, recent, că o majorare a salariului minim pe economie trebuie corelată cu efectuarea unui studiu de impact care să analizeze efectele unei astfel de decizii în sectorul privat. Studiul ar putea fi realizat în primul trimestru al anului 2016. În context, Dragu a arătat că o creştere a salariului minim pe economie ar avea un impact extrem de redus în sectorul public în condiţiile în care salariile au fost deja majorate cu 10% până la 25%.

Guvernul a decis, recent, să îngheţe, deocamdată, salariul minim pe economie la 1.050 de lei, deşi vechiul Executiv promisese majorarea acestuia la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ