Dosar Colectiv: Şefii ISU Bucureşti, audiaţi la DNA

| 25 noi, 18:57

Şefii ISU Bucureşti sunt audiaţi, în acest moment, la DNA, relatează România TV. Inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu au fost aduşi cu mandat la audieri.

Potrivit România TV, cei trei şefi ai ISU Bucureşti-Ilfov, suspendaţi miercuri din funcţie, au fost aduşi cu mandat, în cursul după-amiezii la DNA. Conform sursei citate, cei trei ar fi fost citaţi în calitate de martori.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Mai mult de atât, Gazeta Sporturilor a publicat  un document care atestă clar că reprezentanţii ISU la toate nivelurile ştiau de funcţionarea clubului Colectiv.

"Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.

”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri", scrie sursa citată.

"La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară", se mai arăta în fax-ul către ISU.

În ciuda acestei informări, ISU nu a luat în considerare faxul. Pe 25 și 26 septembrie festivalul de muzică electronică PLUM a avut loc la clubul Colectiv și, alături, la etajul 1 al fabricii Pionierul, dar n-a venit nimeni de la pompieri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ