Şeful CNAS se plânge de lipsa de resurse în sănătate: „E necesară o finanţare mult mai bună”

| 11 ian, 17:06

Laurenţiu Mihai, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, susţine că sistemul de sănătate trebuie să primească o finanţare mult mai bună decât în prezent, astfel încât toţi pacienţii să poată avea acces la servicii medicale.

„Nu cunosc care este necesarul de asistenţă medicală, nu ştiu dacă-l cunoaşte cineva. Nu putem constata decât că în acest moment este insuficient. Au fost creşteri în bugetul Casei, dar avem de plătit din acest buget şi creşterea salarială. O parte a creşterii de buget este destinată strict creşterii salariilor din unităţile sanitare”, a spus Laurenţiu Mihai într-o conferinţă de presă. Este prima ieşire publică a preşedintelui CNAS, care a preluat mandatul la finalul anului trecut.

Şeful CNAS are de gestionat un buget de 34 de miliarde de lei, în creştere cu peste 15% faţă de 2017. În trei ani,  adică între 2015 şi 2018, bugetul CNAS a crescut de la 23 mld. lei la 34 mld. lei, adică în plus cu 50%.

Laurenţiu Mihai a vorbit şi despre funcţionarea sistemului informatic prin care medicii eliberează reţetele compensate, care în ultimii ani s-a blocat în anumite perioade, ceea ce a atras nemulţumirea medicilor şi a pacienţilor. Şeful CNAS a spus că urmează să achiziţioneze servicii de mentenanţă care lipsesc pentru a asigura funcţionarea fără problemele din prezent.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ