Şeful Dacia ameninţă: Daca autostrada Sibiu-Piteşti nu e gata până în 2020, va trebui să luam decizii importante

| 07 apr, 11:37

Nicolas Maure, preşedinte al Automobile Dacia trage un semnal de alarmă pentru autorităţi şi subliniază că dacă autostrada Sibiu-Piteşti nu este gata până în 2020, va trebui să "luăm decizii importante". "Nu vrem sa fim brutali şi să reducem puternic numarul de angajati cum face Ford. Vrem sa pastram locurile de munca oricat e posibil", a punctat acesta.

Automobile Dacia nu vrea să ia măsuri radicale la Mioveni în următorii ani, însă are un plan ambiţios de robotizare a uzinei şi în 2020 vor fi luate decizii cruciale, dacă sistemul de autostrăzi nu se îmbunătăţeşte, a spus într-un interviu pentru HotNews.ro, Nicolas Maure, preşedinte al Automobile Dacia.

Nicolas Maure: În primul rând sunt bani la dispoziţie pentru autostrăzi, atât la bugetul de stat, cât şi fondurile europene. Întrebarea e cum să vă concetraţi pe proiecte şi cum să le puteţi pune în practica într-un interval de timp rezonabil. Am revenit în Romania in ianuarie 2014, am dezbatut cu autoritatile, cu Ioan Rus si credem ca decizia de a face autostrada, si nu drum expres, intre Sibiu si Pitesti este cea buna fiindca e vorba de Coridorul IV catre Ungaria.

Citeşte şi:  Ponta, despre autostrada Pitești-Sibiu: Am o veste bună și una proastă


Nicolas Maure: Cum am spus si anul trecut, costurile noastre suplimentare sunt de 30 euro/masina din cauza infrastructurii, dar e un cost pe care inca il putem gestiona. Pentru noi e si o chestiune de ecologie fiindca 2.000 de camioane fac in fiecare saptamana drumul Pitesti-Arad si din cauza deselor accelerari si franari eficienta e mica si consumul mediu de combustibil e mare. E un dezastru, mai sunt si accidente din cauza unor oameni care vor sa depaseasca. Cand vom putea economisi cei 30 de euro vom castiga in lupta competitivitatii cu Maroc si Turcia. Mi-ar placea sa vad autostrada gata pana in 2020 sau cu cat mai mult timp inainte.

Veti avea rabdarea sa nu reduceti capacitatea de productie la Mioveni pana va fi gata autostrada, adica inca 5-6 ani?

Nicolas Maure: E o chestiune care va fi legata de alocarea unor proiecte noi care s-ar putea intampla inainte de 2020, dar si dupa. Cred ca pana in 2020 ne vom descurca, dar daca nici dupa 2020 nu e gata sectiunea, cred ca trebuie sa luam unele decizii. Nimeni la Renault-Nissan nu va intelege dupa 2020 cum de nu exista un sistem minim de autostrazi in Romania.

Şeful companiei Dacia estimeaza anul acesta o productie apropiata de cea din 2014 la Mioveni: undeva intre 330.000 si 340.000 unitati.

Nivelul de robotizare in uzina de vehicule este de 5%, insa ar putea depasi 20% in urmatorii ani. "Vrem sa gasim compromisul corect intre competitivitate, sumele investite si numarul de angajati. Nu vrem sa fim brutali si sa reducem puternic numarul de angajati cum face Ford", a mai spus Maure.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ