Şeful IPJ Mureş, urmărit penal pentru luare de mită de procurorii DNA

| 28 aug, 2014

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Valentin Pescari, chestor de poliţie, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită în formă continuată.

 

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie transmis joi AGERPRES, în acelaşi dosar este urmărit penal şi Teodor Giurgea, la data faptelor director general al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, pentru dare de mită în formă continuată.

'În 4 octombrie 2011, suspectul Pescari i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitatea sa de director general ABA Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de tren care aparţinea chestorului de poliţie. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala ABA Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul IPJ Mureş', se arată în comunicat.

DNA precizează că, în 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, de asemenea pe cheltuiala ABA Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş.

Sursa citată menţionează că, anterior, chestorul Pescari dispusese transferarea rudei acestuia şi se angajase faţă de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Teodor Giurgea a fost trimis în judecată în 2013 într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ