Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, a ajuns în România şi se va întâlni cu Victor Ponta

| 05 iun, 2014

Secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, va efectua joi o vizită în România la invitaţia omologului său român, Mircea Duşa, ocazie cu care se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

Potrivit MApN, întâlnirile dintre Mircea Duşa şi Chuck Hagel sunt programate joi, la Constanţa, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, ca şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor.

La finalul convorbirilor, ministrul Duşa şi secretarul Apărării Hagel vor vizita nava USS Vella Gulf, ce va acosta în Portul Constanţa. Cu acest prilej, cei doi oficiali vor face declaraţii de presă comune.

Tot joi, şeful Pentagonului se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

''Da, (mă voi întâlni joi cu şeful Pentagonului n.r.) şi mesajul e acelaşi pe care l-am transmis şi vicepreşedintelui Biden:'România este un aliat extrem de serios şi important pentru SUA, pentru comunitatea euroatlantică. România îşi îndeplineşte toate îndatoririle şi este, repet, un factor de stabilitate aici, în regiune'', a declarat Victor Ponta, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al oficialului american, contraamiralul John Kirby, anunţa în urmă cu două săptămâni un turneu al lui Hagel care cuprindea şi România, dar şi participarea la reuniunea miniştrilor Apărării din ţările NATO.

Hagel îşi va încheia turneul în Franţa, unde se va întâlni cu omologul său Jean-Yves Le Drian, şi va participa la ceremoniile dedicate Debarcării din Normandia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ