Semințele iți protejează inima

| 20 iul, 2014

Banalele semințe de floarea-soarelui sau cele de dovleac au în compoziție substanțe cu efect benefic asupra inimii și vaselor de sânge.

Semințele de dovleac scad colesterolul rău

Acizii grași esențiali din compoziția lor ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău” și contribuie la sănătatea sistemului vascular. În plus, conțin proteine cu concentrații mari de triptofan, care ajută la reducerea stărilor de anxietate.

Mănâncă-le miezul decojit sau folosește-le în rețete de pâine de casă.

Semințe de floarea soarelui dau acizi grași pentru inimă

Sunt bogate în proteine și în acizi grași benefici pentru inimă. De asemenea, sunt sursă excelentă de folat – care ajută sistemul imunar – , și de vitamină E, cu puternic rol antioxidant, protejând celulele de efectul nociv al radicalilor liberi în exces.

Consumă-le neprăjite, adaugă-le în coca pentru pâine sau în salate.

Semințele de cânepă te scapă de excesul de colesterol

Frunizează acizi grași benefici pentru inimă, proteine în cantități mari, la fel și fibre. Coținutul lor în fitosterol te scapă de excesul de colesterol.

Poți folosi uleiul din semințe de cânepă în salate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ