Semn de însănătoșire a economiei – crește consumul

| 02 sep, 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a înregistrat un plus semnificativ atât pe luna iulie 2014 față de luna iunie 2014, cât și în luna iulie 2014 față de luna iulie 2013. Ceea ce reprezintă o veste foarte bună pentru țara noastră, întrucât aceasta confirmă faptul că sectorul economic se află pe un trend pozitiv.

Acest semn de însănătoșire a economiei vine în contextul în care, în luna iulie 2014, cifra de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovechicule și motociclete, a crescut față de luna iunie 2014, ca serie brută, cu 6,3%, datorită plusului înregistrat pe comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+13,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+3,5%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,0%).

Iar din punct de vedere al volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, pe luna iulie a anului în curs, acesta a crescut cu 0,4%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, tutun și băuturi (+0,3%).

Totodată, creșteri la volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul au fost înregistrate și în luna iulie 2014, în comparație cu luna iulie 2013. Pentru seria brută pe luna iulie a anului în curs, în raport cu luna iulie a anului trecut, a fost atinsă o creștere de 6,3%, ca urmare a creșterilor la vânzările de produse alimentare, băuturi, tutun (+11,4%) și a vânzărilor la produsele nealimentare (+8,7%).

Pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, a fost înregistrat un plus de 7,6%, pe baza creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,7) și a vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%).

În plus, consumul la români a crescut și pe perioada 01 ianuarie - 31 iulie 2014, în comparație cu perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2013. Ce reprezintă o veste foarte bună pentru țara noastră, deoarece datele studiului efectuat de Institutul Național de Statistică (INS) confirmă că economia țării noastre se află pe drumul cel bun.

Astfel, în perioada 01 ianuarie - 31 iulie 2014, comparativ cu perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2013, cifra de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovechicule și motociclete, serie brută, a marcat o creștere de 8,2%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,0%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8,2%) și a comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,7%).

Iar pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 01 ianuarie -31 iulie 2014, comparativ cu perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a înregistrat un plus de 8,1%, datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,7%) și a comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
cristian socol
creste consumul si scad investitiile...cu 9% fata de anul precedent...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ