Semnalul MISTERIOS ce a pus oamenii de știință pe jar

| 30 iul, 2014

In anul 1967, cercetatoarea britanic Jocelyn Bell Burnell a fost uimita de semnalele pulsatorii misterioase pe care le-a detectat si care originau din afara sistemului nostru solar. Timp de mai multe luni, ea a sustinut ca semnalele ar putea fi de origine extraterestra, insa s-a dovedit ca proveneau de la doua stele care se roteau rapid, numite pulsari, scrie The Daily Mail.

Acum, o noua serie de mesaje misterioase, numite "Fast Radio Bursts" (FRB) i-a facut pe astronomi sa se intrebe daca nu cumva receptionam mesaje extraterestre. Semnalele FRB au durata scurta si se petrec aleator, motiv pentru care sunt greu de gasit si greu de studiat. Cercetatorii nu stiu ce anume ar putea declasa aceste impulsuri intense si de scurta durata, asa ca speculeaza ca ar putea fi orice,de la ciocniri ale stelelor, la mesaje artificiale.

CITEȘTE ȘI: INEXPLICABIL. S-a întâmplat în China: un OZN oprește traficul pe o autostradă și începe să tragă într-o mașină

 

Primul semnal FRB a fost indetificat in 2007 de un radiotelescop si a durat doar 5 milisecunde, facandu-i pe cercetatori sa creada ca este vorba de o defectiune a echipamentelor. Semnalul si-a facut din nou aparitia in 2012 si, mai recent.

 

"Aceasta descoperire extraodinara indica faptul un fenomen astronomic necunoscut sau ar putea indica ca e un semnal dintr-o retea de comunicatii ale altor fiinte", a declarat Nigel Watson, autorul "Manualului de investigatii al OZN-urilor".

 

"Ar putea fi fantastic daca ar fi un semnal extraterestru, pentru ca vestea ca nu suntem singuri in Univers ar avea un impact dramatic asupra perceptiei despre locul nostru in Cosmos", a adaugat Watson.

 

 

Semnalele FRB au nevoie de studii speciale pentru a se determina de unde vin, asa ca, pana atunci, e greu sa demontam vreuna dintre teorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ