Semnele de pe PIELE îți arată care este starea ta de SĂNĂTATE

| 06 iun, 2014

Cel mai mare organ al corpului ofera indicii clare despre starea noastră de sănătate.

De la stres și tulburări hormonale până la boli grave, multe probleme pot fi observate de medic printr-o simplă analiză a pielii.

 

 

 

1. Mici umflaturi ale pielii, similare coșurilor, dar, de obicei, de culoare albă, indică boli precum alergiile sau astmul. Afecțiunea se numeste keratosis pilaris și nu este gravă, nu deranjează, dar este greu de scăpat de ea.

 

2. Pete violete, închise la culoare, care apar în cutele pielii, sunt un semn de diabet. Boala se numește acanthosis nigricans și este asociată, deseori, cu obezitatea sau diabetul, dar, uneori, poate fi un semn de cancer, explică medicul Amy Derick, de la Universitatea Northwestern.

3. Coșurile sunt normale la pubertate, dar există și adulti care suferă de această problemă. În cazul lor, acneea este semnul unor dezechilibre hormonale provocate de boli endocrine, cum este sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, femeile care renunță la pilulele contraceptive sau care încep sa folosească aceste pilule pot avea erupții pe piele.

 

4. Când pielea capătă o nuanță gălbuie, este semnul unor afecțiuni hepatice. Pielea devine colorată din cauză că ficatul nu mai funcționează corect și apare acest icter. La nou-născuți, este ceva considerat normal și temporar, dar la adulți poate fi semn de hepatită, ciroză sau cancer hepatic. De asemenea, uneori și albul ochilor devine gălbui, în aceste cazuri.

5. Mici depozite galbene în jurul ochilor indică un nivel foarte mare de colesterol. Afecțiunea arată prezența unor boli cardiace și riscul crescut de atac de cord.

 

6. O iritație bine localizată poate fi semnul unei mușcături de căpușă, care poate provoca boala Lyme. Boala este foarte gravă, dacă nu este tratată la timp.

 

7. Pungile de sub ochi pot fi provocate de deshidratare, de lipsa somnului, dar și de alergii. De asemenea, genetica are un rol important, prin urmare, cearcănele pot fi, pur și simplu, moștenite.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ