Senatorii au respins moțiunea simplă pe Agricultură

| 26 mai, 18:28

Senatorii au respins, marți, moțiunea simplă inițiată de 53 de senatori PNL și intitulată 'Să oprim jaful! Agricultura țării și peste un milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!', relatează Agerpres.

Moțiunea a fost respinsă cu 84 de voturi împotrivă, 43 pentru și două abțineri. Votul a fost secret și electronic.

Liberalii susțin că o primă problemă în agricultură este legată de pierderea pieței.

"Principala problemă cu care se confruntă agricultorii români este legată de dificultatea cu care aceștia pot concura pe piața agricolă internă din România. Practic, agricultorul român nu mai are loc să vândă în propria țară", susțin semnatarii moțiunii.

Ei afirmă că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol reprezintă "o lovitură decisivă" dată producției românești, în contextul în care obținerea atestatului de producător agricol și a carnetului de comercializare costă între 500 și 850 de lei.

Potrivit PNL, o altă problemă este legată de decapitalizarea agriculturii românești. "Agricultura sănătoasă nu merge fără bani, iar banii sănătoși se obțin numai din plusvaloare și din profit", se explică în moțiune.

Liberalii îl acuză pe Daniel Constantin că a blocat subvențiile pentru agricultură printr-un ordin dat în aprilie, arătându-se și că sistemul informatic al APIA nu este funcțional.

Parlamentarii PNL afirmă totodată că legislația României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o "frână" în dezvoltarea agriculturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 23:35
delgado
Salveaza venitul familiei
Poti sa lucrezi de acasa sau de oriunde, part-time, cat iti permite timpul si daca te caracterizeaza ambitia, e posibil sa nu mai ai nevoie de alt loc de munca. Ai nevoie doar de un calculator, internet, rabdare, perseverenta si seriozitate. Parcurgi gratuit un curs de cateva zile prin email si apoi hotarasti daca vrei sa continui sau nu. Cere informatii cu text “detalii” la adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ