Senat: Moţiunea simplă depusă de PNL şi PDL va fi dezbătută luni

| 23 iun, 2014

Moţiunea simplă depusă de PNL şi PDL 'Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare' va fi dezbătută în plenul Senatului de luni.

PNL şi PDL solicită în moţiune demisia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi somează Executivul să prezinte Comisiei Europene un proiect 'serios' de Acord de Parteneriat privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, liberalii şi democrat-liberalii critică întârzierea nepermisă a semnării Acordului de Parteneriat privind fondurile UE pentru perioada 2014-2020 şi invocă 'amatorismul evident' în redactarea drafturilor de Acord de Parteneriat, despre care arată că au fost respinse succesiv şi lipsa de coordonare şi incapacitatea ministrului responsabil de a prezenta o strategie coerentă a României pentru fondurile UE.

'Suntem în luna iunie a anului 2014, iar Acordul de Parteneriat pentru fondurile UE, perioada 2014-2020, este în continuare la stadiul de ciornă, criticată dur de Comisia Europeană. Datorită incompetenţei Guvernului Ponta, România nu va putea accesa cele 38,9 miliarde euro decât din 2015. În ciuda asigurărilor date de-a lungul timpului de domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, iată că şi ultima variantă a Acordului, trimisă de Guvernul Ponta, a fost pusă la colţ de experţii Comisiei Europene', se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii arată că acest proiect a primit după un an şi jumătate de lucru nu mai puţin de 250 de observaţii.

'Remarcăm cu stupoare că Guvernul Ponta nu numai că nu a învăţat nimic din lecţiile guvernelor anterioare, dar refuză cu obstinaţie să înveţe ceva inclusiv din propriile şi repetatele greşeli. În continuare alocarea este dezechilibrată, prost planificată şi insuficient explicată', susţin iniţiatorii moţiunii, adăugând că în continuare România este pasibilă de amenzi şi blocarea fondurilor pe motiv de conflicte de interese şi achiziţii publice dubioase, pentru că Guvernul refuză să pună lucrurile la punct.

PNL şi PDL precizează că guvernanţii ar trebui să scoată capitolul 'fonduri europene' din logica alocărilor electorale, pentru ca România să aibă acces cât mai rapid la cele 38,9 miliarde euro pe care le are la dispoziţie.

'Nu putem decât să acuzăm Guvernul Ponta de rea-intenţie la adresa românilor, pentru că este greu de crezut că specialiştii care au lucrat la acest proiect nu pot pricepe (după atâtea explicaţii şi recomandări primite deja de la Comisia Europeană) ce înseamnă alocare corectă, care sunt domeniile predilecte, cum poate fi combătut conflictul de interese şi corupţia implicită şi toate celelalte condiţii necesare semnării acestui Acord', mai arată semnatarii moţiunii simple.

Aceştia amintesc faptul că proiectul de acord pentru fondurile europene a fost 'desfiinţat fără drept de replică' de CE de trei ori.

'Oare de câte astfel de încercări mai e nevoie ca domnul Ponta să îi remarce (n.r. - ministrului Fondurilor Europene) incompetenţa?! Să mai încercăm până în 2020?', întreabă liberalii şi democrat-liberalii.

Semnatarii moţiunii simple spun că singurii responsabili pentru incapacitatea de a explica ce va face România cu banii europeni sunt miniştrii Cabinetului Ponta şi premierul, care, în calitate de 'manager' al Guvernului, este direct responsabil pentru incapacitatea profesională a oamenilor pe care şi i-a ales.

'Somăm Guvernul Ponta să se achite de responsabilităţi şi să îşi merite salariile, punând pe masa Comisiei Europene un proiect serios şi finalizând un proces care ne aduce pe culmile penibilului, pentru că nu putem fi corecţi şi responsabili nici măcar pe hârtie! Pentru că Guvernul Ponta se dovedeşte incapabil să scrie chiar şi după dictarea Comisiei Europene, semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului Fondurilor Europene!', se arată în moţiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ