Senatoarea grevistă vs. Crinul somnoros

| 06 mar, 2014

Senatorul liberal Crin Antonescu se repoziționează pe piața liberă a politicii autohtone și o face cu mare modestie, părăsind liga mare și așezându-se în băncuțele aglomerate ale ligii piticilor politici, dar, ce să vezi, nici acolo nu este așteptat cu brațele deschise.

Din ce în ce mai multe lume din anturajul său a început să se întrebe îngrijorată dacă nu cumva Crin Antonescu cedează prea repede și prea ușor. Și-a dat parteneriatul cu social-democrații ca și cum ar găsi ceva similar pe toate drumurile sau ca și cum ar fi liderul unui partid mamut, care nu are nevoie de alianțe cu nimeni. Va constata în curând cât de subțire și nesărată e ”ciorba săracului” în Opoziție când va negocia mezalianțe cu partidele fantomă conduse de ”lideri” ca Elena Udrea și Dan Diaconescu.

Nu i-a priit prietenia cu adeseori prea calmul Victor Ponta? Măcar de adversar să-l fi păstrat, pe modelul ”arată-mi cu cine te lupți ca să-ți arăt cine ești”. Dar Crin Antonescu nici de asta nu a fost capabil, aruncând cu suspectă nepăsare prosopul, dându-și demisia din funcția de președinte al Senatului, o demnitate de la înălțimea căreia, de bine de rău, până acum dialoga cu Victor Ponta de la egal la egal. Ce a mai rămas din ”erupția vulcanului Crin”? Ceva cenușă și mult fum urât mirositor. Ce-a fost spectaculos s-a dus prea repede, ca un foc de artificii. Ce a rămas se vede dezolant, cu ochiul liber: pe marele Crin Antonescu, creditat cu numai un an în urmă în numele USL de marea masă a electoratului român, l-a luat deja în primire ”învățătoarea grevistă”, senatoarea PC Cristiana Anghel, care i-a stricat deja tihna siestei în băncile opoziției, provocându-l la cumplit duel: ”candidați împotriva mea, ne dăm amândoi demisia, fără Dragnea nu scoateți 50% în veci”, i-a spus-o disidenta PC-ului, de la obraz. Sfidarea n-a venit numai de la un nivel cu care ”lordul” de până mai ieri al USL nu era obișnuit. Atacul a fost perfid, nu glumă, de-a dreptul sub centură, căci dama cumplită a conservatorilor i-a bătut astfel obrazul liderului PNL pentru felul în care a intrat prin 2008 în Parlament, de pe locul 2 sau 3, nici nu se știe prea bine, pentru că vedeți Dvs, nimeni nu-și pierdea pe atunci timpul să consemneze cu exactitate rezultatele derizorii ale unor politicieni din categoria muscă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ