SENATORII şi-au mărit BUGETUL: suma alocată a urcat la 165.919.000 lei

| 03 dec, 10:42

Senatul a adoptat, joi, o hotărâre prin care bugetul propriu pe anul 2016 aprobat în urmă cu aproximativ o săptămână este majorat de la suma de 129.468 mii lei la suma de 165.919 mii lei.

Potrivit Hotărârii Senatului, adoptată cu 109 de voturi 'pentru', bugetul finanţat din resurse de la bugetul de stat se suplimentează cu suma de 36.451 mii lei, iar bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii se majorează cu suma de 194 mii lei, ajungând astfel la 744 mii lei. 

În urma modificărilor aduse de senatori bugetului instituţiei, cheltuielilor curente le va reveni suma de 159.119 mii lei din care cheltuieli de personal 129.987 mii lei, bunuri şi servici 26.500 mii lei şi transferuri - aproximativ 2.600 mii lei. Pentru cheltuielile de capital sunt alocaţi 6.800 mii lei. 

Bugetul Senatului astfel modificat va fi transmis Ministerului Finanţelor Publice şi inclus în proiectul bugetului de stat pe anul 2016. 

Senatul a adoptat, în data de 23 noiembrie, o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2016 era stabilit la valoarea de 129.468 mii lei, această hotărâre fiind publicată în Monitorul Oficial în data de 25 noiembrie. 

În hotărârea adoptată iniţial de Senat se preciza faptul că veniturile realizate de instituţie vor fi reţinute integral de către acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente activităţilor finanţate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent. 

"Eventualele disponibilităţi înregistrate la sfârşitul anului se vor reporta în anul următor, pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii. Biroul permanent poate aproba utilizarea încasărilor şi pentru alte destinaţii. (...) Numai în cazul obţinerii unor venituri suplimentare pot fi depăşite cheltuielile prevăzute în bugetul activităţilor finanţate din venituri proprii", stipula hotărârea iniţială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ