Senatorul Liviu Pop cere lămuriri ministrului Curaj cu privire la desfiinţarea Consiliului Naţional de Etică

| 08 mar, 11:19

Senatorul PSD Liviu Pop îi solicită ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, să informeze opinia publică cu privire la desfiinţarea Consiliului Naţional de Etică şi numărul tezelor de doctorat care se aflau în analiza acestuia.

Potrivit unui comunicat al PSD, senatorul atrage atenţia că, de la momentul desfiinţării Consiliului Naţional de Etică, au trecut mai bine de 90 de zile, perioadă în care nu a fost instituit un alt organism care să-i preia atribuţiile, una dintre acestea fiind analiza sesizărilor de abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare. 

"Domnule ministru, refacerea încrederii în sistemul de educaţie din România nu înseamnă măsuri haotice, decizii luate pe genunchi, în grabă şi fără nicio analiză a efectelor. Întrebarea care se naşte este următoarea: ce se întâmplă cu termenul acela de 90 de zile prevăzut de lege? Cum veţi soluţiona cât mai repede această problemă? Unde este transparenţa domnule ministru? Sau .... există alte interese ascunse? Totodată le reamintesc veşnicilor cârcotaşi, pregătiţi să scoată din nou săbiile fără să cunoască legea, că NU Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare era cel care trebuia să decidă dacă o teză de doctorat era plagiat sau nu", a declarat Liviu Pop, potrivit comunicatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 13:56
Palada Pufosul
cine mai e si asta ,care scrie pe genunche?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ