Senatorul PSD Daniel Savu îi cere preşedintelui Iohannis să reacţioneze la ameninţările Rusiei faţă de Romania

| 17 apr, 13:29

Senatorul PSD Daniel Savu afirma, intr-un comunicat de presa, ca "nu ar fi rau" ca presedintia sa reactioneze la amenintarile Federatiei Ruse la adresa Romaniei si spune ca presedintele a fost "ceva mai discret" pe aceasta tema, iar Romania are nevoie de "cat mai multa fermitate".

"Agresivitatea Federatiei Ruse, manifestata prin declaratiile diversilor diplomati, a fost una evidenta in ultima perioada. Am apreciat reactiile prompte ale premierului Ponta si ale MAE fata de aceste amenintari. De asemenea, am apreciat pozitiile foarte clare ale NATO la declaratiile diplomatilor rusi.  Romania este un stat care nu se lasa intimidat, iar pozitiile guvernamentale au dovedit in mod clar acest lucru.

Nu ar fi rau insa ca astfel de reactii, diplomatice, de aparare a pozitiei Romaniei, sa fie exprimate si de la varful altor institutii ale statului, cum ar fi presedintia. Constat ca domnul presedinte a fost ceva mai discret pe acest subiect si sunt convins ca o pozitie a sa ar fi benefica pentru tara noastra. In astfel de momente, avem nevoie de cat mai multa fermitate", spune Savu. 

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca respinge categoric "amenintarile si criticile" venite din partea unor oficiali rusi si a avertizat ca aceste gesturi nu intimideaza si nu vor determina schimbari de strategie la Bucuresti. "Resping categoric amenintarile si criticile formulate de diversi oficiali ai Federatiei Ruse! Nu ne intimideaza si nu ne schimba strategia!", a scris Ponta pe Twitter.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi ca, daca nu vor fi operate ajustari in planurile privind instalarea scutului antiracheta in Europa, atunci vor deveni clare motivele acestui proiect, potrivit RIA Novosti si TASS.

"Daca realizarea programului privind sistemul de aparare antiracheta global va continua fara nicio ajustare chiar si in conditiile unui progres la negocierile in problema nucleara iraniana, motivele care au stat la baza constructiei scutului antiracheta in Europa vor fi evidente pentru toti", a afirmat Lavrov.

In cadrul unei conferinte dedicate problemelor de securitate, care se desfasoara la Moscova, seful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a sustinut ca punerea in aplicare a planurilor SUA si NATO cu privire la apararea antibalistica reprezinta o amenintare reala pentru fortele nucleare ale Rusiei, potrivit TASS.

"Desfasurarea elementelor sistemului de aparare antiracheta este considerata de noi ca un nou pas al SUA si al aliatilor lor privind demontarea sistemului existent de securitate internationala in aspiratia lor de a domina pe plan mondial", a spus el, invocand faptul ca, in ultimii patru ani, componente ale sistemului de aparare antiracheta (american) au aparut in apropiere de granitele de est, vest si sud ale Federatiei Ruse.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ