Senatorul UNPR Constantin Popa propune buletine de vot cu fotografii pentru alegerile parlamentare

| 29 ian, 10:19

O propunere legislativă privind introducerea pe buletinul de vot a fotografiilor candidaților pentru alegerile parlamentare va fi depusă luni, la Senat, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, senatorul UNPR Constantin Popa.

Conform acestuia, această modificare a buletinelor de vot va permite o mai precisă individualizare a candidaților, va elimina confuziile nedorite și va descuraja absenteismul.

Senatorul UNPR susține că 'propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor și permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal'.

'Lista de candidați prezentată electoratului sub forma unei simple înșiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume și formațiune politică, la o mai bună individualizare a candidaților', a spus Popa.

Potrivit senatorului, inițiativa sa legislativă vine în special în sprijinul 'persoanelor în vârstă sau cu o pregătire precară, foarte numeroase în țara noastră, precum și a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidații'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ