Senatul a votat impozitarea cu 5% a microîntreprinderilor fără salariaţi

| 28 apr, 14:03

Proiectul de lege a Codului fiscal a fost votat, ieri, de Senat cu o serie de modificări faţă de varianta guvernului. Una dintre ele este impozitarea cu 5% a microîntreprinderilor fără salariaţi. Proiectul urmează să fie votat şi de Camera Deputaţilor pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Senatorii au votat un amendament care modifică impozitarea microîntrepriderile fără salariaţi. Astfel, impozitul votat este de 5% în loc de 3% plus o sumă de 1.530 lei trimestrial.

Conform aceluiaşi proiect, microîntreprinderile cu un salariat sunt impozitate cu 3%, iar cele care au peste doi salariaţi inclusiv cu 1%.

Senatul a mai aprobat un amendament prin care nivelul accizelor pentru combustibili este menţinut. În varianta guvernului, acesta ar fi urmat să scadă cu 20%, de la 1 ianuarie 2016.

Proiectul de lege a Codului fiscal va fi dezbătut şi votat de Camera Deputaţilor unde ar putea avea loc alte modificări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ