Senatul american aprobă noi sancțiuni împotriva Rusiei cu o majoritate zdrobitoare

| 16 iun, 10:10

Senatul SUA a votat miercuri noi sancțiuni împotriva Rusiei conduse de Vladimir Putin, pentru presupusa ingerință a acestei țări în campania electorală prezidențială americană în 2016, acest proiect de sancțiuni fiind destinat să-l împiedice pe președintele Donald Trump să relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei, informează AFP și Reuters.

Senatorii au adoptat măsura cu majoritate zdrobitoare de voturi, 97 favorabile și 2 împotrivă.

Textul, adoptat sub forma unui amendament care mai trebuie adoptat definitiv de Senat, iar apoi de Camera Reprezentanților, va face obligatorie aprobarea de către Congres a unei eventuale suspendări sau relaxări a sancțiunilor existente de către președintele american.

Respectivul proiect de lege conține sancțiuni impuse prin ordin executiv de către Barack Obama, în special împotriva industriei energetice ruse.

De asemenea, textul aplică noi sancțiuni persoanelor cu cetățenie rusă "corupte", "implicate în încălcări grave ale drepturilor omului", care furnizează arme regimului președintelui sirian Bashar al-Assad sau implicate în atacuri informatice.

Intervențiile în Ucraina și criza siriană sunt alte motive ale sancțiunilor, care se adaugă campaniei de piratare și dezinformare patronată — conform Washingtonului — de Rusia în 2016.

Sancțiunile au fost adăugate unui proiect de lege aflat în dezbatere și care mai mult ca sigur că va fi adoptat, vizând înăsprirea sancțiunilor împotriva Iranului din cauza "sprijinului acordat acțiunilor teroriste internaționale".

"De prea mult timp, mesajul trimis lui Vladimir Putin a fost că Rusia poate să-și invadeze vecinii, să amenințe aliați ai americanilor, să-și intensifice atacurile cibernetice și să se amestece în alegeri străine cu foarte puține repercusiuni", a declarat senatorul John McCain. "Atât timp cât Rusia nu va plăti prețul acțiunilor sale, aceste activități de destabilizare vor continua".

În zilele următoare mai multe proceduri de votare urmează să aibă loc în Senat pentru a aproba acest proiect de lege și pentru a-l trimite spre examinare Camerei Reprezentanților.

Tag-uri: Rusia, sancţiuni, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ