Sentință pentru fostul premier: Victor Ponta ar putea ajunge la ÎNCHISOARE

| 19 apr, 10:47

După trei amânări și patru ani de judecată, magistraţii instanţei supreme ar putea se pronunţe, în sfârșit,  decizia în dosarul "Turceni - Rovinari", în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie fostul premier Victor Ponta și fostul senator PSD Dan Şova Decizia magistraţilor nu va fi definitivă.

În același dosar mai sunt judecați  Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET). La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova.

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

La ultimul termen de judecată, din 27 februarie, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Victor Ponta la închisoare cu executare iar ca pedeapsa aplicată să fie orientată spre mediu pentru infracţiunile săvârşite.

Tot atunci, procurorul a solicitat condamnarea fostului senator Dan Şova la închisoare cu executare pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. În cazul acestuia, procurorul a cerut ca pedepsele să fie orientate spre maximul prevăzut de legea penală.

În plus, DNA a cerut confiscarea de la Victor Ponta a mai multor sume de bani primite de la firma de avocatură “Şova şi Avocaţii” şi plata de către inculpaţi a prejudiciului din dosar.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ