Sentinţa în dosarul retrocedărilor de pădure. Eminenţa cenuşie a PSD riscă 12 ani de închisoare

| 17 apr, 09:37

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, numit și eminența cenușie a PSD, îşi va afla sentinţa azi în dosarul retrocedările ilegale de păduri, după patru amânări succesive.

Procurorul DNA care se ocupă de acest dosar a cerut pedepse maxime cu executare pentru toţi inculpaţii. Viorel Hrebenciuc riscă să facă 12 ani de închisoarea în dosarul retrocedărilor.

Dimensiunea acestui dosar nu este redată doar de suprafaţa imensă retroce­dată ilegal, 43.227 de hectare de pădure din judeţul Bacău, ci şi de persoanele acuzate, nume sonore din politică, precum senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc, fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu, fostul director general al Romsilva - Adam Crăciunescu, judecătorul Ordog Lorand Andras şi alţii.

Viorel şi Andrei Hrebenciuc au recunoscut toate acuzaţiile din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Cei doi au mizat pe acceaşi strategie care să le aducă o reducere de pedeapsă. Surpriză însă, judecătorii care i-au audiat nu au vrut ca cei doi să aibă parte de o condamnare mai mică doar pentru că şi-au recunoscut vinovăţia.

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ