SENZAŢIONAL! Ce propuneri uluitoare a făcut Dan Diaconescu la Cotroceni

| 28 ian, 18:34

Dan Diaconescu l-a uluit pe Klaus Iohannis. Chiar dacă PPDD mai are doar 2 parlamentari, Dan Diaconescu vrea să revoluționeze sistemul politic românesc. I-a făcut câteva propuneri senzaționale președintelui la Cotroceni legate de priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare - votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare.

”Nu vrem ca acest vot obligatoriu să fie însoţit de vreo amendă pentru cei care nu se prezintă. Trebuie să fie însoţit de o răsplată - o mică scutire pentru plata impozitelor. Credem că votul ar trebui să se adreseze celor care împlinesc vârsta de 16 ani. Votul din diaspora ar fi rezolvat simplu, cu un vot prin corespondenţă pentru românii care trăiesc în străinătate. PPDD a venit cu ideea desfiinţării pragului electoral. Partidul vrea doar două mandate consecutive pentru primari, consilieri locali şi judeţeni şi pentru parlamentari, după modelul mandatului pentru preşedinte. Numărul maxim de parlamentari: 300. Imunitatea parlamentară ar trebui să dispară. Ar trebui să existe doar o imunitate restrânsă, pentru declaraţiile politice. Nu înţelegem rostul salariilor pentru parlamentari atâta timp cât ei fac asta, cel puţin declarativ, din pasiune pentru alegători.”, a declarat Diaconescu după întâlnirea cu Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie după publicarea raportului MCV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ