Sesiune extraordinară, în 5 ianuarie, pe modificarea Codului Fiscal: eliminarea impozitului de 16% şi a plăţii CASS la pensii

| 03 ian, 11:55

Camera Deputaţilor va fi convocată în sesiune extraordinară, joi, pentru a aproba proiectul Cristianei Anghel prin care se elimină impozitul de 16% pentru pensii, precum şi plata contribuţiilor de sănătate, proiect adoptat deja de Senat în septembrie, scrie News.ro.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că preşedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputaţii să se reunească într-o sesiune extraordinară joi, 5 ianuarie, pentru adoptarea în plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal. Comisia de buget-finanţe se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului.

Proiectul discutat de deputaţi în sesiune extraordinară este cel iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD şi neafiliaţi, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS, care va fi asigurată astfel de la bugetul de stat, şi nu de contribuabil.

Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat în luna septembrie. "Bătrânii noştri nu sunt o masă amorfă, fără identitate. Bătrânii noştri au nume şi prenume. Sunt părinţii, bunicii sau străbunicii noştri. Bătrânii noştri au construit o ţară. A venit războiul şi a distrus-o. (...) După o muncă de o viaţă, părinţii, bunicii, strămoşii noştri au ajuns bătaia de joc a guvernanţilor. Se pare că dumnealor suferă de gerontofobie", a explicat senatorul.

Propunerea legislativă a fost depusă în Parlament în luna ianuarie2016 şi a fost retrimisă de mai multe ori la comisie. Comisia de buget-finanţe a dat de două ori raport de respingere propiectului, iar pe 31 august a elaborat un raport de admitere cu amendamente.

Guvenul Cioloş nu a susţinut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ