Sfântul Stelian: Ce TREBUIE să facă în această zi femeile care au copii

| 26 noi, 11:34

Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor şi al familiei creştine, s-a născut în sec. VI la Adrianopolis, într-o familie înstărită din ţinutul Paflagoniei, Asia Mică (Turcia de astăzi).

Stelian a fost sfinţit şi s-a făcut lăcaş al Duhului Sfânt încă din pântecele maicii sale. Curat şi plin de dragoste creştină, si-a împărţit averea săracilor şi s-a făcut monah, apoi a plecat în pustie, ca să se adâncească în cunoaşterea Lui Dumnezeu. Sfântul vieţuia într-o peşteră unde primea hrană de la un înger.

A primit puterea de vindeca oamenii. Într-o zi, o boală nemiloasă a venit peste popor; mureau întruna pruncii, iar părinţii rămâneau fără copilaşi. Credincioşii au venit la pustnicul Stelian, ca să-l ia mijlocitor înaintea Lui Dumnezeu şi să le vindece copiii. Şi astfel, mamele care s-au rugat Sf. Stelian au dobândit alţi prunci, iar pruncii bolnavi s-au tămăduit.

Sfântul Stelian Paflagonul este zugrăvit în icoane cu un copil în braţe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i totodată pe copiii bolnavi.

În biserica Sf. Stelian ("Lucaci") din Bucureşti se află racla cu moaştele Sfântului Stelian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ