Sfârșitul TRAGIC al celui mai mare spital din România. Dezvăluiri despre un final trist

| 17 iun, 2014

Medicul Răzvan Constantinescu a vorbit despre situația critică și finalul tragic al celui mai mare spital din România. Acesta a povestit, pe blogul personal, care este situația reală de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie (IGH) din Iaşi.

"Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi a fost ani de-a rândul spitalul cu cei mai buni indicatori de performanţă din România şi a reprezentat mândria medicală a Iaşului. Decizia aberantă a Guvernului Emil Boc de desfiinţare prin „comasare" (HG 85/02.02.2011) a IGH – concomitent cu înfiinţarea unui institut cu profil similar în alt oraş – face ca această unitate sanitară de elită să devină un simbol întru nostalgică şi furioasă amintire a valorilor distruse de incompetenţa proletcultistă cu sprijinul nepăsării noastre", a scris Răzvan Constantinescu, conform dcnews.ro.

"Imediat după „comasare", consecinţele prostiei mândre şi ignorante nu au întârziat să apară: de la formalităţile pentru internare şi până la consumabilele pentru laboratorul de endoscopie, inima institutului, totul poartă amprenta hazardului şi a organizării de tip colhoznic. Bijuteria de farmacie pe care Institutul o avea a fost dezafectată, în locul ei rămânând acum o cameră goală, sordidă, din care ţevi insolente ca şi decidenţii ies obraznice din pereţi; asistentele trebuie acum, pe lângă drumurile făcute pentru a duce analizele în patru locuri diferite din spital, să se deplaseze prin curte, cu condicile în mână, indiferent de condiţiile meteo, până la farmacia centrală, cel puţin o dată dimineaţa şi o dată la prânz, pentru a aduce în cutii medicamentele aferente salonului respectiv, de te şi întrebi când mai au timp să stea la patul bolnavului dacă au atâtea drumuri de făcut; treaba asistentelor medicale nu este să facă 2-3 km pe zi cu greutăţi în braţe, că nu pentru probe de atletism au fost angajate", a mai scris medicul.

"Redobândirea în iunie 2013 a statutului deţinut anterior de Institutul Inimii din Târgu Mureş ne-a readus, în mod logic, speranţa că şi nedreptatea de la Iaşi va fi reparată. Mi s-a răspuns aşa: „La Târgu Mureş a fost vorba de o decizie politică". Aha! Şi? Ciudată mai e şi politica asta!...", a conchis Răzvan Constantinescu pe blog.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ