Sfaturile lui Raed Arafat în caz de dezastru

| 17 sep, 15:20

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat recomandă populației să monteze detectoare de gaze și fum în locuințe și să evite să facă improvizații la instalația de încălzire sau electrică, pentru că, spune el, "cel mai ieftin lucru este să previi, iar cel mai scump - să pierzi oameni, copii, bunurile materiale".

Afirmațiile acestuia au fost făcute cu ocazia prezentării de către IGSU și E.ON România a unor statistici alarmante ale incidentelor cauzate de utilizarea defectuoasă a diferitelor surse de energie, precum și a soluțiilor pentru reducerea numărului victimelor unor astfel de evenimente.

"Orice improvizație poate omorî, nimeni nu e expert în toate. Dacă începi să umbli la instalația electrică, dacă nu faci ce se recomandă să cureți coșul în fiecare toamnă, să fii sigur că gazul e corect instalat (...), poți să mori, să moară copiii", a precizat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat a subliniat că parteneriatul IGSU cu E.ON România a avut rezultate îmbucurătoare în ultimii trei ani, activitățile de informare și prevenire derulate fiind apreciate.

"Mesajele de prevenire sunt importante și oamenii trebuie să știe cum să evite un dezastru în viața lor. Din păcate, eliminarea completă a efectelor incendiilor nu am putut să o facem integral, dar o scădere de la începutul campaniei am reușit. Cel puțin nu avem o creștere a dezastrelor. (...) Sigur, sunt și alte măsuri de prevenire, ar trebui instalate detectoare de gaz și fum în case, costul lor fiind unul foarte mic și să luăm modelele altor țări, exemplu Marea Britanie, unde au fost salvate sute de vieți cu aceste metode", a adăugat Arafat.

Tag-uri: Raed Arafat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ