Sigur nu ştiai asta! Când a murit şi a înviat cu adevărat Iisus Hristos

| 18 apr, 2014

Conform unei tradiţii creştine, Hristos a murit în ziua de 23 martie şi a înviat pe 25 martie. Aceste date coincid cu moartea şi învierea lui Attis.

A pornit cu 300 de oameni în urmă cu peste 2.000 de ani, iar în prezent este una din cele mai răspândite religii din lume. Cea mai importantă zi pentru creştini este Învierea lui Iisus. Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este cea mai mare minune care a avut loc vreodată în univers, şi este cu atât mai mare, cu cât prin ea este lucrată mântuirea noastră, a oamenilor, conform ziarului Patriarhiei.

Înainte de apariţia creştinismului, cele mai multe dintre popoare erau păgânge, iar multe dintre obiceiuri s-au păstrat cu complicitatea preoţilor de atunci şi de acum.

Creştinii timpurii şi păgânii aveau multe practici şi ritualuri comune. Autori precum Freke şi Gandy afirmă faptul că creştinii au copiat de la păgâni, scrie Historia.ro.

Creştinii au copiat de la păgâni: Aceasta este, posibil, cea mai plauzibilă teorie. Celsus a fost un filosof grec ce a trăit în secolul al II-lea d.Hr. şi care a scris împotriva creştinismului. El spune că ,,această religie recentă (creştinismul), este o reflexie palidă a credinţelor păgâne”. Conform enciclopediei catolice, Celsus spunea că creştinii au copiat conceptele celorlalte culte. ,,Ideilie (creştine) referitoare la originea universului sunt comune cu cele ale tuturor oamenilor şi ale înţelepţilor din antichitate”.

- Creştinii şi păgânii sărbătoresc naşterea zeului lor pe data de 25 decembrie. În cazul lui Mithras, singura dovadă a celebrării sale la această dată este sărbătorirea naşterii lui Invictus în această zi a caldendarul lui Philocalus, Invictus fiind desigur, Sol Invictus. Spre deosebire de alte culte romane de mistere, misterele mithraice nu erau publice, cultul lui Mithra era limitat doar la iniţiaţi şi doar ei puteau practica acest cult în secret, în Mithraeum. Festivalul natalis Invicti [naşterea Neînfrântului (Soare)], ţinut pe data de 25 decembrie, era un festival al soarelui, nicidecum al misterelor lui Mithra.

- Asemănările dintre creştinism şi religiile păgâne sunt dovada faptului că multe dintre componentele esenţiale ale credinţei creştine sunt de origine păgână, iar  multe din evenimentele atribuite  vieţii lui Iisus (naşterea din fecioară, învierea oamenilor, vindecările miraculoase, exorcism, crucificare, înviere etc. ) sunt mai vechi de 4500 de ani şi inspirate din mitologia păgână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iun, 2014
o ramasita a semintei ei
DESPRE ADEVARUL ASCUNS...
"Conform unei tradiţii creştine, Hristos a murit în ziua de 23 martie şi a înviat pe 25 martie. "
CONFORM CU BIBLIA=SFANTA SCRIPTURA,HRISTOS A MURIT IN ZIUA DE 14 NISSAN SI A INVIAT PE 16 NISSAN= 2 DATE FIXE ATAT PE ACEST PAMANT CAT SI IN INTREG UNIVERSUL...!CUM SE FACE CA RASTIGNIREA DOMNULUI ISUS HRISTOSUL SE "SARBATORESTE"INTR-UN AN IN LUNA MARTIE,IN ALT AN IN APRILIE,SI IN ALT AN IN LUNA MAI...?!!!Ptr. cei care citesc aceste 'randuri si inteleg aceste aspecte se VEDE SIMPLU SI CLAR IPOCRIZIA=MINCIUNA IN CARE TRAIESTE OMENIREA DATORITA...OMULUI FARADELEGII=PAPA DE LA ROMA= AUTOINTITULATUL LOCTIITOR A LUI DUMNEZEU PE PAMANT=VICARIX FILLI DEI=666...!
28 iun, 2014
o ramasita a semintei ei
DESPRE ADEVARUL ASCUNS...
Geneza 2:”1-2. “Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor. În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.””
Exodul 20:”11. “Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.””
DECI :"iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.””
IAR CE A SFINTIT BUNUL DUMNEZEU RAMANE BUN SFINTIT PURURI IN VECII VECILOR AMIN!
A facut DOMNUL DUMNEZEU cerul si pamantul in sapte zile si s-a odihnit in a opta zi…???!Ptr. cei care nu STIU: ZIUA A SAPTEA A SAPTAMANII=SABATHUL=SABATUL=SAMBATA!DUMINICA=PRIMA ZI A SAPTAMANII=ziua dintai a SAPTAMANII!
EVANGHELIA DUPA MARCU16:” 1. După ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salome, au cumpărat miresme, ca să se ducă să ungă trupul lui Isus.
2. În ziua dintâi a săptămânii, s-au dus la mormânt dis-de-dimineaţă, pe când răsărea soarele."
NOUL TESTAMENT:LUCA 24:” 1. În ziua întâi a săptămânii, femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormânt dis-de-dimineaţă, şi au adus miresmele, pe care le pregătiseră."
DECI DUMINICA=SUNDAY[=ZIUA SOARELUI]=PRIMA ZI LUCRATOARE A...SAPTAMANII...!
MALEAHI 4:” 1. "Căci iată, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toţi cei trufaşi şi toţi cei răi, vor fi ca miriştea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oştirilor, şi nu le va lăsa nici rădăcină nici ramură.
2. Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi, şi veţi sări ca viţeii din grajd.
3. Şi veţi călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenuşa sub talpa picioarelor
28 iun, 2014
o ramasita a semintei ei
DESPRE ADEVARUL ASCUNS...
Mat.5:"17 Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
18 Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.
19 Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi, si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
20 Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a Fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. "
DECI REMEMBER:"19 Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi, si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor."
GENEZA2:"1. Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul, şi toată oştirea lor.
2. În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
3. Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise şi o făcuse.
4. Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute."
REMEMBER:"Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o"
DECI VALABIL PENTRU INTREG UNIVERSUL ,DECI SI PENTRU OMENIRE!Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o! DECI CE A BINECUVANTAT SI A SFINTIT BUNUL DUMNEZEU,RAMANE BINECUVANTAT SI SFINTIT IN VECII VECILOR PURURI AMIN!
SABATUL DOMNULUI din PORUNCA a-IV-a fost SCHIMBAT cu DUMINICA =ziua SOARELUI la peste 300 de ani de la INVIEREA si INALTAREA DOMNULUI IISUS HRISTOSUL la CER, in EVANGHELII nefiind UN CUVANT AL DOMNULUI IISUS HRISTOSUL ori a UCENICILOR,APO
28 iun, 2014
o ramasita a semintei ei
DESPRE ADEVARUL ASCUNS...
Eclesiastul12:"13. Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om."
Daniel 7:"25. El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt, şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp… de o vreme, două vremuri, şi o jumătate de vreme"
Omul FARADELEGII a SCHIMBAT chiar si SARBATORILE…!!!ZIUA DE NASTERE A DOMNULUI IISUS HRISTOSUL a fost schimbata!ADEVARATA ZI DE NASTERE nu se cunoaste[ pentru ca Domnul Isus Hristosul insusi nu a vrut sa fie cunoscuta, stiuta si sarbatorita aceasta zi de nastere asa cum o fac oamenii din zilele noastre] SE PARE CA ESTE UNDEVA IN LUNA martie-aprilie, ORI posibil chiar in DATA de 7 OCTOMBRIE =ZIUA CREARII DE CATRE DOMNUL DUMNEZEU a primului OM pe acest pamant ,RESPECTIV A LUI ADAM[dupa cum bine se stie prin pacatul lui ADAM a VENIT,PATRUNS PACATUL, MOARTEA ...DAR prin DOMNUL IISUS HRISTOSUL A VENIT SALVATORUL,MANTUIREA] .OMUL FARADELEGII a SCHIMBAT si VREMURILE...!
Mai TREBUIE AMINTIT ca romanii nu CUNOSTEAU CIFRA 0…,cifra 0 patrunzand odata cu ADOPTAREA cifrelor ARABE in sec IX dh…!
In anul 525 cand calugarul dobrogean DIONISIE EXIGUUS la CEREREA PAPEI IOAN I a STABILIT anul I =1 ca DATA a nasterii Domnului ISUS HRISTOSUL…anul 0 nefiind in scrierea si in cifrele romane…acestea dupa cum bine stiti incepand cu I,II,III,IV,V,…etc.!!!Deci se VEDE CLAR ca din START a fost pierdut un an …!In urmă cu aproximativ 2000 de ani, numărarea anilor diferea mult de la un popor la altul. Evreii numărau anii de la aşa-numita Facere a lumii. Au numărat generaţiile de după Adam şi Eva, specificate în Vechiul Testament şi le-au înmulţit cu nişte ani pentru fiecare generaţie. Aceasta era numărătoarea lor de la începutul lumii, pe care au preluat-o şi alte popoare.Dar, revenind la data naşterii lui Iisus Hris
28 iun, 2014
o ramasita a semintei ei
DESPRE ADEVARUL ASCUNS...
Luca 3:"1. În anul al cincisprezecelea al domniei lui Tiberiu Cezar, – pe când Pilat din Pont era dregător în Iudea, Irod, cârmuitor al Galileii, Filip, fratele lui, cârmuitor al Ituriei şi al Trahonitei, Lisania, cârmuitor al Abilenei,"
DECI:Conform Wikipedia..."Augustus Octavian Caesar (n. 23 septembrie 63 î.Hr., Roma — d. 19 august 14 d.Hr."
De la Wikipedia, enciclopedia liberă: "Augustus Octavian Caesar A Domnit intre16 ianuarie 27 î.Hr.– 19 august 14 d.Hr."...!
DECI:"Luca 3:"1. În anul al cincisprezecelea al domniei lui Tiberiu Cezar, – pe când Pilat din Pont era dregător în Iudea,"
27[PRIMUL AN DE DOMNIE AL CEZARULUI]-15=12
DECI IN ANUL 12 IDHr...DOMNUL IISUS HRISTOSUL AVEA 30 DE ANI si A FACUT CE TREBUIA FACUT DREPT ,A IMPLINIT DREPTATEA, A FOST BOTEZAT DE IOAN BOTEZATORUL si a IMPLINIT PROROCIILE,SI-A INCEPUT LUCRAREA...SI A FOST RASTIGNIT pe data de 14 Nissan [conform calendarului evreilor de acum peste 2000 de ani]si a INVIAT pe data de 16 Nissan IN ANUL 9 IDHr. ...!!!
DECI DOMNUL IISUS HRISTOSUL A FOST NASCUT IN ANUL 42 IDHr. ...DECI CU 42 DE ANI MAI INAINTE decat ce ESTE CONSIDERAT IN ZILELE NOASTRE ANUL 0...!!!
DECI OMENIREA TRAIESTE INTR-O MARE,MARE MINCIUNA...!OMUL FARADELEGII A SCHIMBAT VREMURILE,SARBATORILE +LEGEA LUI DUMNEZEU...!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ