Simona Halep, ELIMINATĂ în primul tur la Wimbledon

| 30 iun, 20:05

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, semifinalista ediţiei precedente, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, de sportiva slovacă Jana Cepelova, locul 106 WTA, în prima manşă a turneului de la Wimbledon

Eșecul Simonei Halep, numărul trei mondial, este cea mai mare surpriză din primul tur la All England Club și confirmă forma slabă arătată de constănțeancă în ultima vreme.

Halep a pierdut după două ore și 16 minute și va coborî fără îndoială de pe podiumul ierarhiei mondiale, având în vedere că anul trecut a jucat semifinală la Wimbledon. Simona a ratat și un duel cu Monica Niculescu în turul al doilea.

Simona a început bine meciul, cu break, apoi a făcut 2-0, însă au apărut greșelile și Cepelova a întors scorul (2-3). De la erori neforțate, la duble greșeli consecutive, alternate cu lovituri foarte bune, jocul Simonei a fost unul previzibil, însă a reușit să se desprindă la 5-3. Cepelova a replicat și a făcut 5-5, dar Halep a reușit un nou break, iar apoi a închis setul (7-5), după o pauză de circa 12 minute pentru a primi îngrijiri la unghia unui deget de la piciorul stâng.

Halep a început bine și setul al doilea, cu cu break, dar apoi și-a pierdut serviciul și Cepelova a preluat conducerea cu 2-1. Jana Cepelova a reușit un break și s-a desprins la 5-3, Simona și-a recuperat serviciul (5-4), dar jucătoarea slovacă a câștigat setul cu 6-4.

Românca a început cu break și setul decisiv, dar și-a pierdut din nou ritmul inexplicabil și Cepelova a luat patru ghemuri la rând. Halep a avut o revenire dătătoare de speranțe (3-4), dar apoi Cepelova a făcut un break ''alb'' pentru 5-3. Cepelova (22 ani, 106 WTA) a servit pentru meci, Halep a irosit trei mingi de break și a pierdut meciul.

Simona Halep a reușit trei ași în acest meci, dar a comis 7 duble greșeli (Cepelova doar una), a reușit 24 de lovituri direct câștigătoare (Cepelova 16), dar a făcut 34 de erori neforțate (Cepelova 20). Românca de 23 de ani a reușit să transforme doar 7 din cele 17 mingi de break (41%), față de 8/12 ale adversarei (67%).

Halep o învinsese pe Cepelova anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-2, 6-1.

Simona Halep, după sferturi la Australian Open, a ieșit din turul al doilea la Roland Garros, iar acum a pierdut în primul tur la Wimbledon. Ea va primi pentru participare 29.000 de lire sterline și 10 puncte WTA. Simona Halep figurează și în proba de dublu, alături de Elena Bogdan, urmând să joace în primul tur pe favoritele numărul 7, Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Flavia Pennetta (Italia).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ