Simona Halep, învinsă în trei seturi de Şarapova, în finala turneului WTA de la Madrid

| 12 mai, 2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova cu 1-6, 6-2, 6-3, duminică, în finala turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 3.671.405 euro, după o oră şi 57 de minute de joc.

Halep (22 ani), cea mai bună jucătoare română a momentului, numărul 5 mondial şi a patra favorită a competiţiei, a început excelent cea mai importantă finală din cariera sa (Mutua Madrid Open - turneu de categoria WTA Premier Mandatory), cu un break, iar apoi scorul a devenit 4-0 pentru Simona. Şarapova a reuşit să câştige primul său ghem la acest scor (4-1), dar constănţeanca a încheiat conturile la scurt timp, cu 6-1.

Situaţia a stat invers în setul al doilea, când Şarapova s-a arătat mai decisă, a început cu break, iar apoi Halep a avut două mingi de rebreak, nefructificate, rusoaica s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a mai reuşit un break şi a închis setul cu 6-2.

În decisiv, Şarapova (27 ani, numărul 9 mondial) a reuşit să câştige pe serviciul Simonei la scorul de 1-1, iar apoi a mai reuşit un break pentru 4-1. Simona a lăsat iluzia unei posibile reveniri, a făcut un break pentru 2-4, iar apoi s-a apropiat la 3-4, dar Maria Şarapova şi-a demonstrat valoarea şi a încheiat cu 6-3.

Şarapova, fost lider în ierarhia feminină mondială, cap de serie nr. 8 la Madrid, o conduce pe Simona Halep cu scorul de 3-0 la meciurile directe, după ce a mai învins-o în 2012, în turul III Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în primul tur la Beijing, cu 7-5, 7-5.

Halep va primi un cec de 342.600 euro şi 650 de puncte WTA, în timp ce Şarapova va fi recompensată cu 698.720 euro şi 1.000 puncte WTA.

Ascensiunea tinerei jucătoare române a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, pierdute, la Bruxelles - 2012 şi Fes - 2010, 2011, n. red.). Între timp, până la turneul de anul acesta de la Madrid, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014).

Simona Halep este a patra favorită a turneului WTA de la Roma, care debutează luni, şi în care va juca direct în turul secund cu învingătoarea dintre americancele Madison Keys şi Alison Riske.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ