Simona Halep: Mă simt extraordinar, e incredibil că voi juca finala la Roland Garros

| 05 iun, 2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că se simte extraordinar după ce s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros, o premieră în cariera ei în privinţa turneelor de Mare Şlem.

''Mă simt extraordinar, e incredibil că voi juca finala aici. Am intrat bine în meci şi am fost agresivă. După aceea m-a retras prea mult. Andrea (Petkovic, n. red.) a jucat bine, dar am fost mai puternică pe final. Am multă încredere în mine şi am jucat bine'', a declarat Halep după semifinala cu Petkovic, pe care a învins-o cu 6-2, 7-6 (4).

Halep, a patra favorită a turneului din capitala Franţei, va juca în ultimul act al Openului Franţei cu rusoaica Maria Şarapova.

''Următorul meci va fi dificil. Maria este o mare campioană, dar poate îmi voi lua revanşa pentru Madrid'', a subliniat Halep, învinsă cu 1-6, 6-2, 6-3 de Şarapova în finala jucată luna trecută în capitala Spaniei. Halep consideră că trebuie să îşi păstreze agresivitatea pentru a avea şanse în faţa rusoaicei.

AFP remarcă ascensiunea fulgerătoare a româncei, care a urcat într-un an de pe locul 57 pe 4 în lume, progres acompaniat de şapte titluri în 13 luni. Doar liderul mondial Serena Williams a reuşit mai mult.

Fostă număr unu mondial la junioare, victorioasă la această categorie la Roland Garros în 2008, Halep visează acum să o egaleze pe Virginia Ruzici, managerul său, care a câştigat titlul la Roland Garros în 1978.

Halep şi-a asigurat deja urcarea pe locul 3 al podiumului WTA începând de luni, indiferent de rezultatul finalei cu Şarapova, campioană la Roland Garros în 2012 şi finalistă anul trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ