Simona Halep s-a calificat în optimile turneului WTA de la Miami

| 29 mar, 21:50

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat duminică în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), cu premii totale de 5.381.235 dolari, după ce a trecut în turul 3 de Camila Giorgi (Italia) în două seturi, 6-4, 7-5.

Simona Halep, ultima româncă rămasă în cursă, nu mai ajunsese până acum în optimile turneului de la Miami. Pentru această performanță, ea a obținut 120 de puncte WTA și 59.185 de dolari.

Într-un prim set foarte echilibrat, Giorgi a început mai bine și a câștigat primul ghem, apoi a condus cu 2-1. Românca a trecut în avantaj, 3-2, dar italianca nu a cedat ușor și a condus cu 4-3, profitând de momentele mai slabe ale adversarei, transmite Agerpres.
Jucătoarea din Constanța a câștigat însă următoarele trei ghemuri și și-a adjudecat primul set. În setul secund, românca a câștigat primul ghem, iar următoarele două au revenit italiencei.
Sportiva din Constanța a restabilit egalitatea, apoi a fost din nou mai bună în trei ghemuri consecutive, având un avantaj de 4-2 și părând aproape de victorie. Giorgi a arătat însă un mental solid și a egalat situația la ghemuri. Halep a avut 5-4 în acest set, dar sportiva din Peninsulă să a mai câștigat un ghem, înainte de a se înclina, meciul încheindu-se 6-4, 7-5 în favoarea jucătoarei din Constanța.
Meciul a durat o oră și 29 minute. Camila Giorgi, cap de serie nr. 30, aflată pe locul 37 în ierarhia feminină, a fost la primul meci contra lui Halep. Ambele au 23 de ani.
În turul următor, Halep o va avea ca adversară pe învingătoarea din meciul care o opune pe belarusa Victoria
Azarenka italiencei Flavia Pennetta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ