SIMONA HALEP s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Beijing

| 06 oct, 10:40

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Daria Kasatkina.

Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute și și-a luat revanșa după ce a pierdut cu același scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan.

Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu în debutul întâlnirii, iar primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Halep a fost prima care și-a făcut serviciul și s-a desprins la 3-1, iar apoi scorul a luat proporții și a devenit 5-1. Kasatkina a reușit și ea să își facă serviciul, pentru 5-2, dar Halep a încheiat setul, cu 6-2, după 35 de minute.

Kasatkina a luat primul ghem din actul secund, dar Halep a restabilit egalitatea și apoi a făcut un prim break. Românca s-a desprins la 4-1, iar al acest scor a avut un moment de cumpănă, fiind nevoită să salveze trei mingi de break, pentru ca apoi să facă totuși 5-1, încheind cu un break la zero (6-1).

Deși a avut procentaj redus la primul serviciu în teren (55%), Halep a fost mai bună pe ambele sale servicii față de rusoaică (62%-40% la primul, 54%-22% la al doilea). Halep a avut mai multe mingi direct câștigătoare (19-6) și mai puține erori neforțate (21-33), Kasatkina făcând și 6 duble greșeli (Simona doar una).

Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Kasatkina, pe care a mai învins-o în 2016 la Miami în turul secund, cu 6-3, 7-5, și anul acesta în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-0, 7-5.

Simona Halep, la cea mai bună performanță a sa la Beijing, și-a asigurat un cec de 310.455 dolari și 390 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și letona Jelena Ostapenko.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ