Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Stuttgart

| 23 apr, 08:26

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, după ce a învins-o în trei seturi pe Garbine Muguruza (Spania), cu 3-6, 6-1, 6-3.

Simona Halep, a doua favorită a turneului, s-a impus la mare luptă, după o oră și 49 de minute. Simona pierduse ambele meciuri de până acum cu Muguruza (21 ani, 20 WTA): anul trecut iberica s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-3 în turul al doilea la Wuhan, iar anul acesta a învins-o pe Halep la Galați, în Fed Cup, cu 6-4, 6-3.

Românca a început cu stângul meciul, pierzându-și serviciul la debut, iar apoi a fost condusă cu 2-0 și 3-1. A avut mingi de break în următoarele două ghemuri cu Muguruza la serviciu, dar nu a reușit să profite de ele, iar adversara și-a adjudecat setul cu 6-3, în 33 de minute, transmite Agerpres.

Citește și:  Simona Halep a răbufnit după atacurile din ultima vreme: M-au afectat, nu e corect


Muguruza a câștigat primul ghem din setul secund, dar Halep a restabilit egalitatea după un ghem dificil, în care a salvat o minge de break. Românca de 23 de ani a jucat din ce în ce mai bine și a încheiat setul cu un sec 6-1.

În decisiv, Halep a început rău, a fost condusă cu 2-0, dar a avut o revenire remarcabilă, câștigând trei ghemuri la rând (3-2). Muguruza a restabilit egalitatea (3-3), a avut o minge de break într-un moment foarte important, dar Halep a reușit să revină la conducere (4-3), apoi a realizat break-ul și a luat setul cu 6-3.

Muguruza a reușit 27 de mingi câștigătoare, față de 19 ale Simonei, dar jucătoarea spaniolă a comis 42 de erori neforțate, în timp ce Halep a adunat doar 19.

Halep și-a asigurat un cec de 15.375 euro și 100 puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre italianca Sara Errani și kazaha Zarina Dias. Constănțeanca are 2-0 în meciurile directe cu Dias și 1-1 cu Errani, pe care a învins-o anul trecut la Doha cu 6-2, 6-0, în 52 de minute.

Anul trecut, la Stuttgart, Halep (tot a doua favorită) a fost învinsă în optimi de rusoaica Svetlana Kuznețova, cu 7-5, 7-6 (4). Maria Șarapova este principala favorită și a câștigat ultimele trei ediții ale turneului de la Stuttgart.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ