Simulare ANP pe proiectul graţierii: 2.765 de persoane ar beneficia de prevederile legii în varianta lui Şerban Nicolae

| 20 apr, 13:15

Un număr de 2.765 de persoane ar putea beneficia de prevederile proiectului de lege privind graţierea unor pedepse în forma amendată de senatorul Şerban Nicolae, dacă ar fi adoptat de Parlament, de cele în forma Guvernului ar beneficia 1.190 de persoane, iar în forma propusă de Consiliul Superior al Magistraturii - 888, relevă o simulare transmisă Comisiei juridice a Senatului de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit documentului, în forma proiectului avansat de Guvern, ar beneficia 1.190 de deţinuţi, dintre aceştia 1.145 fiind persoane condamnate la pedeapsa închisorii şi/ sau sancţionaţi cu o măsură educativă privativă de libertate, iar 45 - femei însărcinate şi unici întreţinători de familie care au în grijă minori de până în 14 ani. 

Dintre cele 2.765 de persoane care ar beneficia de prevederile actului normativ în varianta propusă de Şerban Nicolae, 895 ar fi persoane cu pedepse de până la trei ani graţiate în întregime, inclusiv, 702 persoane cu pedepse graţiate integral dacă au o condamnare cu închisoare de până la şapte ani şi au rămas de executat cel mult trei ani. Pedepsele ar putea fi graţiate parţial pentru 236 de persoane cu pedepse de până la şapte ani, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani. 

În varianta propusă de Asociaţia Magistraţilor din România ar fi graţiaţi 945 de condamnaţi, dintre care 71 ar fi femei însărcinate sau unici întreţinători de familie, iar în forma propusă de Consiliul Superior al Magistraturii - 888 de beneficiari ai legii (dintre care 13 femei însărcinate şi unici întreţinători de familie).

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are o propunere de care ar beneficia 974 de persoane, iar Uniunea Naţională a Barourilor din România a prezentat o variantă cu 899 de persoane ale căror pedepse ar putea fi graţiate, conform simulării. 

De asemenea, potrivit simulării, amendamentele senatorului Liviu Brăiloiu ar conduce la 1.375 de persoane ale căror pedepse ar putea fi graţiate. 

Potrivit propunerii preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, simularea relevă că ar putea beneficia de graţiere 246 de persoane care au fost condamnate pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. 

Conform documentului transmis de ANP la Comisia juridică a Senatului, în perioada ianuarie 2016 - martie 2017 au intrat în închisori 17.016 persoane şi au fost puse în libertate 18.109. 

Această simulare a fost prezentată senatorilor din Comisia juridică de directorul general adjunct al ANP, Cătălin Stroe, în cadrul dezbaterilor privind proiectul de lege referitor la graţierea unor pedepse. 

Dezbaterile pe marginea acestui proiect de lege vor continua luni, 24 aprilie, în Comisia juridică a Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ