Sindicaliştii Cartel Alfa protestează, marţi, în Piaţa Victoriei

| 07 oct, 2014

Membrii Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel Alfa' vor participa marţi, între orele 11,00-13,00, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, solicitând modificarea, în regim de urgenţă, a Legii Dialogului Social nr. 62/2011, se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.

'În data de 7 octombrie vom organiza un miting de amploare, între orele 11,00-13,00, în Piaţa Victoriei, la care vor participa peste 5.000 de membri de sindicat. Având în vedere că solicităm modificarea unei legi cu impact social major, respectiv Legea nr. 62/2011, am solicitat sprijin şi din partea altor organizaţii sindicale, cum ar fi de exemplu Blocul Naţional Sindical sau CNSLR Frăţia. De asemenea, la miting sunt invitaţi să participe şi simplii cetăţeni, în măsura în care sunt afectaţi de prevederile Legii 62. Acţiunile revendicative au demarat pe 29 septembrie a.c., prin pichetarea, între orele 10,00-12,00, a sediului Ministerului Muncii. Pichetele au loc zilnic, de luni până vineri, timp de trei săptămâni, până vineri, 17 octombrie', a declarat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, trebuie să se producă, urgent, patru modificări ale Legii Dialogului Social nr. 62/2011.

'Este vorba de modificarea reprezentativităţii şi modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă; introducerea Contractului Colectiv de Muncă la Nivel Naţional, până la dezvoltarea Contractelor Colective de Muncă sectoriale; dreptul la conflict colectiv de muncă şi - nu în ultimul rând - protejarea minimală a reprezentanţilor sindicali, care să permită construirea dialogului social şi realizarea unor relaţii de muncă negociabile între salariaţi, nu transformarea lor în sclavi moderni. Nu trebuie să uităm că peste 1,2 milioane de salariaţi din sectorul întreprinderilor mici nu mai beneficiază în prezent de niciun contract colectiv de muncă', a mai spus Hossu.

Tag-uri: Cartel Alfa, protest
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ