Site ortodox din România, reacție HALUCINANTĂ despre Charlie Hebdo

| 10 ian, 11:54

După atentatul armat de la redacția Charlie Hebdo unde mai mulți oameni au murit, pe un site din România a apărut un articol considerat de unii a fi deplasat.

Este vorba despre "Ortodoxia Tinerilor" care își propune să promoveze credinţa şi spiritualitatea creștin-ortodoxă în rândul tinerilor unde administrator este Claudiu Bălan.

Autorul textului "Dumnezeu nu poate îngădui la nesfârșit batjocorirea aproapelui ca distracție de zi cu zi. Eu nu sunt Charlie" a stârnit numeroase reacții pe Facebook.

Iată câteva pasaje din articolul publicat în "Ortodoxia Tinerilor":

Totuși, nu pot fi solidar cu redacția unui ziar care batjocorește orice este moral și cuviincios, care-și pretinde dreptul de a ironiza pe oricine și oricum, și de a leza sentimentele religioase ale cuiva. Caricaturile cu Mohamed sunt mai blânde decât mizeriile pe care „marii" caricaturiști le-au adus la adresa Maicii Domnului, a Domnului Iisus Hristos și a Duhului Sfânt.

Mă întreb însă de când Europa, botezată în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, pretinde sus și tare dreptul de a ironiza, de a batjocori pe oricine și oricum? Da, a răspunde cu crimă și răzbunare față de orice act care-ți aduce injurii este de neacceptat, dar de când am ajuns să pretindem dreptul la un păcat și mai ales la blasfemie? De ce nu ies în stradă europenii pentru a cere închiderea ziarului Charlie Hebdo care l-a batjocorit pe Domnul Hristos și pe Maica Domnului?

De ce să fiu solidar cu redacția unui ziar care va continua să arunce cu noroi în societate, în modelele și valorile creștine, relativizând totul și distrugând astfel reperele morale ale unei societăți? Ce repere vor avea copiii francezi care văd în ziare caricaturi cu Dumnezeu care-i batjocorit în ultimul hal?

Citește și: Neagu Djuvara, despre atentatele din Franța: O RĂZBUNARE a istoriei

Creștinii sunt îngăduitori pentru că Dumnezeul lor i-a învățat iubirea de vrăjmași. Dumnezeu Însuși rabdă insultele ani de-a rândul, și acceptă să-i batjocorim chipul, să-L batjocorim pe Duhul Sfânt, și pe Preacurata Maica Sa.

Dumnezeu nu poate fi deacord cu o asemenea degradare a firii umane. Dumnezeu nu poate îngădui ca oamenii să se batjocorească între ei ca distracție de zi de zi. Dumnezeu nu poate fi deacord ca un copil să-și batjocorească zilnic părinții, la fel cum nu poate fi deacord ca oamenii să-și batjocorească Creatorul. Sufletește se vor înnegri, ei înșiși vor avea de suferit și lumina din ei va deveni întuneric. Vor accepta păcatul ca salvare și viața lor se va distruge zi de zi, ajungând un iad de nesuportat.

Amintiți-vă de Cronica Cârcotașilor, una dintre cele mai urmărite emisiuni din România! Oricine era batjcorit și luat peste picior... Dumnezeu a îngăduit multă vreme acest comportament rău-voitor, dar până la un punct când a spus stop. A apărut accidentul lui Huidu pe pârtie. După ceva timp a continuat emisiunea, realizatorii crezând poate că accidentul e o întâmplare, nu o chemare la pocăință. De aceea nu și-au conștientizat păcatele și au mers din rău în mai rău. S-a întâmplat apoi accidentul de pe DN1 și atunci lucrarea vrăjmașă a "cârcotașilor" s-a risipit.

Citește și: Atac terorist Charlie Hebdo. ANONYMOUS amenință cu o reacţie MASIVĂ

Emisiunea care batjocorea oameni și politicieni cu o nonșalanță disprețuitoare și-a văzut ratingul la pământ. De ce?

Pentru un popor creștin în care sute de mii de oameni și-au dat sângele pentru credința în Hristos, Cel ce ne-a învățat să ne iubim aproapele și dușmanii, Dumnezeu nu poate accepta formarea unui obicei atât de josnic: ironizarea aproapelui ca distracție de zi cu zi.

Atentatul de la Paris e un rău îngăduit de Dumnezeu, pentru a pune stop unui rău și mai mare care era în curs. Franța cea deschizătoare de drumuri, Franța cea care prima l-a batjocorit pe Dumnezeu în Europa, să se pocăiască și să-și aducă aminte de Dumnezeu. Franța cea fără frică de Dumnezeu să nu-și asmută dinții față de musulmani, care din instinct își protejează credința, fără de care știu că sunt morți. Franța să-și asmută exigența față de propria societate din care Dumnezeu a fost dat afară.

Dacă Europa nu-și mai apară proprii copii care sunt avortați cu milioanele, atunci cum să-și mai apere Creatorul? Dacă Europa, și în mod special Franța, nu mai poate face diferența între bărbat și femeie, între familie și homosexualitate, atunci a slăbit atât de mult încât nu mai poate face mare lucru pentru starea morală a cetățenilor ei.

A fi solidar cu redacția Charlie Hebdo este ca și cum ai fi solidar cu un club de mafioți care au primit o bombă și au murit câțiva dintre ei. Sunt solidar cu familiile îndoliate. Sunt solidar cu cei care au murit și Dumnezeu să le ierte toată greșeala cea de voie și cea fără de voie. Dar nu pot fi solidar cu o companie care are ca scop zilnic batjocorirea unor oameni pentru a aduce zâmbetul demonic pe buzele altora. Asta este învrăjbire, este cultivarea urii de oameni, care iată în ce s-a concretizat după atâția ani: ucidere de oameni. Vorba aceea: semeni vânt, culegi furtună! Ură și dispreț a semănat redacția Charlie Hebdo, ură și dispreț a cules.

Eu nu sunt Charlie și nu vreau să fiu.

Presa a ajuns dumnezeul societății, ajungând să-și aroge chiar dreptul de a împărți dreptatea.

Poți face umor și fără să batjocorești. E foarte greu și subtil, dar se poate. Poți satiriza sentimente, acțiuni, fapte, cu scop moralizator, dar nu să umilești credințe și persoane.

Citește și: Magnatul Donald Trump, RIDICULIZAT după declaraţii neinspirate despre atacul de la Charlie Hebdo

Nu pot ieși în stradă pentru ideile unei Franțe care a pus bazele ideologice ale unui comunism pe care-l simt și astăzi puternic în viața poporului meu.

Nu e întâmplător că exact în ziua Sfântului Ioan Botezătorul a avut loc atentatul, cel care a strigat înaintea lui Irod că săvârșește o nelegiuire luând femeia fratelui său și crează sminteală în popor. Și astăzi dreptatea lui Dumnezeu strigă înainte mai marilor Europei, dar ei ca și Irodiada hotărăsc tăierea capului celui ce anunță dreptatea lui Dumnezeu. Sigur că atentatorii musulmani sunt de vină pentru aceste crime. Însă nu ar fi avut mobilul crimei dacă credința lor nu ar fi fost batjocorită grosier și sistematic. De aceea, moral ei sunt și victime ale unei prese de tabloid dezlănțuite în fuga ei cuceritoare după resurse și bani.

Tragedia aceasta este o lecție dură de trezire pentru toată presa europeană, inclusiv pentru cea din țară, să nu mai permită blasfemiile, batjocorirea simbolurilor și a simțămintelor religioase în numele unei pretinse libertăți de exprimare, care iată unde duce.

Reacția lui Remus Cernea

Remus Cernea, pe pagina sa de Facebook, a comentat acest articol.

"Fundamentalismul religios există și în România în rândul unora dintre credincioșii ortodocși iar îndoctrinarea religioasă din școli crează fermentul care poate face destul de populare opiniile șocante precum cele din articolul de mai jos postat pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro - "Dumnezeu nu poate îngădui la nesfârșit batjocorirea aproapelui ca distracție de zi cu zi. Eu nu sunt Charlie.".

Este important să criticăm și să izolăm și astfel de reacții fundamentaliste care pot genera efecte și forma mentalități anti-democratice. Nu le putem ignora la nesfârșit pentru că dogmatismul și fundamentalismul pot conduce oricând la diverse forme de violență și de discriminare...", a transmis Remus Cernea.

Citește și: Libertatea extremă şi extremismul religios

 

loading...

Ştirile orei

23 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 17:21
menegale
Eu nu sant charlie,de ortodoxia tinerilor.
F placut surprinsa de acest subiect de acesti tineri ortodocsi.bravo,sant deacord cu voi,este adevarat ca BUNUL DUMNEZEU nu mai poate rezista si accepta mult toate hulile.Sant de acord asa este,fiecare religie si credinta in sine trebuie respectata,iar Francezii stim cat sant de mistocari.Iar DL asta Cernea,care toate le face numai sa devina Romania total ateista,nustiu cine l-a pus si cine l-a votat,dar eu vad ce se intampla in Italia,cu (ACESTE LIBERTATI)vai de ei.Ce debanada este in lume si aici,parintii stiu de frica copiilor,nu sant educati iar scoala nu mai fac deloc decand cu legea libertatii ca profesorii nu tre sa le zica nimic!Si nu sant de acord cu acesti profesori recalcitranti,dar nici nu va inchipuiti cat mint elevii Italieni pe parinti,si tot ii schimba de la o scoala in alta ca (ODRASLELE)sant bune ,numa proferii nu,si ...ce credeti?SCOALA SI INVATAT NIMIC!Babilon va deveni si Romania cu aceste idei in cap ....cum ar fi DL CERNEA......Nu o sa mai prinda post ul care il are acum nul va mai vota nimeni.DE SATANISTI NU AVEM NEVOIE NOI CEI CREDINCIOSI.Succes si va voi cauta pe net voi tinerilor sa vad ce scrieti.DOAMNE LINISTESTE TOTI ANTICRISTII!DA-LE CE MERITA!.Amin.
13 feb, 22:38
maria
credinta,educatie
Asa e, ai perfecta dreptate,Credinta e cel mai important lucru in viata.Din cauza ateilor a ajuns scoala sa fie bataia de joc a copiilor, iar profesorii nu au niciun drept.Parintii nuisi pot stapani copiii, dar le iau apararea cand sunt rai la scoala.Unde nu e credinta in bunul Dumnezeu,e haos.DOMNUL SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI, SA NE INTOARCEM CU FATZA SPRE EL< SA TRAIM CURAT SI FRUMOS< CUM SCRIE IN BIBLIE!
13 feb, 04:24
sweetdiablos
Am citit acest articol cu rar placuta surpriza ca cineva imi reproduce cateva ganduri.Ce este din pacate greu de inteles de cei care cred ca viata lor are deja sens,este ca viata lor nu ar mai avea sens daca ar ramane doar asa.asa cum viata celor care ii provoaca acum ar fi alta.Pana la urma sa fii ateu ,ai nevoie de multa credinta!
12 ian, 13:54
Anca
Sunt ortodoxa, dar nu sunt foarte religioasa, in nici un caz habotnica.
Articolul "NU SUNT CHARLIE" nu este o reactie fundamentalista, nici sovina nici nicicum, ci o reactie de pur BUN-SIMT.
NU-ti poti bate joc la nesfarsit de sentimentele cuiva, mai ales cand STII cat de mult este important pentru ei acel "ceva". Si nu-i vorba macar de batjocorirea unui individ care nu le-ar fi facut nimic(doar pt faptul ca e musulman), ci de o batjocorire de grup, a milioane de oameni nevinovati.
Ca nu este bine ca au murit este una, nesimtirea grava este alta.
Si-au cautat-o, sa le fie de bine!
11 ian, 17:36
lala
Lasati-ne cu bicerica, credinte, religii etc.
S-au gasit preotii ortodoxi romani sa vorbeasca, sunteti la fel ca si cu fanaticii extremisti!
11 ian, 11:21
Valeria
Maria Magdalena Sfanta, Vestala, Preoteasa
- MARIA MAGDALENA, literal Maria din Magdala, a fost o femeie discipol a lui IISUS HRISTOS, venerată ca SFÂNTĂ în CREȘTINISM. Cultul Mariei Magdalena s-a răspândit în Biserica apuseană, mai ales începând din secolul al XII-lea. Basilica „Sf. Maria Magdalena“ din Vézelay, Franța, este dedicată acestei sfinte. În cripta de sub altar se păstrează presupusele sale relicve. Sărbătorită în Biserica Catolică și în Biserica Ortodoxă la 22 iulie.
- Maria Magdalena a fost o VESTALA, o PREOTEASA VIRGINA pana la varsta de 30 ani (altfel erau omorate prin ingropare de vii). Cred ca atributul de Pacatoasa a rezultat din utilizarea incorecta a traducerii Mary Magdalene Sinner … credinta in Zeul SIN, Zeul LUNA. In sept. 2014, Ido Wachtel, doctorand la ‘’Hebrew University of Jerusalem’’ a descoperit un monument masiv de piatra la aprox. 8 mile (13 km) nord-vest de Marea Galileii. Monumentul are forma de Luna in crestere, care este simbolul antic al Zeului LUNA Mesopotamian, numit SIN.
- MARIA MAGDALENA A FOST DISCIPOLUL PREFERAT AL LUI IISUS HRISTOS, STARNIND INVIDIA APOSTOLILOR, IN SPECIAL A LUI PETRU.
13 ian, 23:54
Dani
Asta e o aberatie, ca sa nu zic blasfemie...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ