Sloganul PNL: „Sus Basescu, sus Udrea, inapoi cu Basescu-PDL-PMP la guvernare"

| 17 mai, 2014

Cu mult înainte să fie cooptat Klaus Iohannis, PNL cucerea inimile românilor cu retorica anti-Băsescu. Liberalii păreau de neoprit în 2012, anti-sistem și de nestăpânit. Victor Ponta părea comparativ președintele unui partid în care social-democrații erau prea cuminți, prea așezați.

Cu numai un an în urmă PNL îl lua în coarne pe primul-ministru, pentru că încerca să tempereze ”elanul revoluționar” al lui Crin Antonescu, care deja trimitea semnale negative în Europa și peste Ocean, dând apă la moară propagandei macovist-băsiste despre ”lovitura de stat” din România. Cu greu, dar din fericire până la urmă au prevalat argumentele lui Victor Ponta care, fiind la cârma ministerelor, a avut ocazia să realizeze că revoluția ca revoluția, dar brânza e pe bani și cineva mai și trebuie să guverneze, mai ales că stadiul în care a fost preluată țara o făcea mai mult decât dependentă de fonduri externe. Spunem din fericire pentru că între timp creșterea economică a fost confirmată, la un nivel nesperat în 2012. Oare cât timp s-ar mai fi putut arăta spre guvernarea Boc, dacă s-ar fi continuat atunci pe ofensiva demolatoare cerută cu insistență de Antonescu? România ar fi intrat rapid în incapacitate de plată, un fond al problemei ce ar fi conferit credibilitate poveștilor tupeiste ale cuplului Udrea-Băsescu. Din perspectiva trădării ulterioare a alianței cu social-democrații, chiar ne întrebăm dacă nu cumva tactica adâncirii crizei instituționale în care se afla România n-a fost o tactică urmărită deliberat de ”cârtița” Antonescu.

Unde este azi avântul revoluționar al liderului PNL? Și cine este acest Klaus Iohannis, practic ultimul venit care atârnă mai greu în balanța partidului decât toți greii și seniorii liberali la un loc. Cine a mișcat în front a zburat, PNL s-a transformat într-un nonpartid -dacă ne gândim că este ștrangulată din fașă orice discuție liberă referitoare la orientarea politică actuală- și la o privire sumară dezastrul nu se înfățișează la un nivel incredibil: singurul care a cârtit și n-a fost eliminat mai este doar seniorul seniorilor Mircea Ionescu-Quintus. Dar vorba scepticilor, nu e timpul pierdut... Bine că s-a simplificat organigrama în PNL, jubilează cozile de topor și oportuniștii care văd în sfârșit materializat planul sinucigaș al unei alianțe cu tabăra lui Băsescu. Cine mai conduce PNL în ziua de azi? Ludovic Orban sau Frunzăverde? Ne îndoim. Aceștia n-au zburat pentru simplul motiv că interesele lor au coincis și s-au mulat pe planurile lui Antonescu. Cel care spune cum va fi și ce va fi este la butoane, iar acesta este în prezent Klaus Iohannis, care îi ia mai nou fața și lui Antonescu cu poveștile din viitorul partidului. Declarațiile lui sunt de-a dreptul înfiorătoare pentru orice liberal cu o minimă consecvență. Acolo unde Antonescu se mai străduia să dreagă busuiocul, aburind auditoriul cu balade despre cum nu mai trebuie atacat Băsescu pentru că e prea slab și nu mai reprezintă o amenințare (Crin, tu glumești cu cele sfinte!), Klaus Iohannis vine și pune adevărul brutal pe masă: PNL va face tot posibilul să ajungă înapoi la guvernare, cu orice preș, fie acesta și o alianță contra firii cu adversarul declarat din ultimii ani. Angajamentul vicepreședintelui Iohannis, care angajează partidul pe o traiectorie de coliziune finală cu PSD dar și cu propriul electorat, nici nu se mai străduiește să mascheze realitatea dură și șocantă: atins de Băsescu PNL s-a transformat în cu totul și cu totul altceva decât a fost. Fără PSD la guvernare, PNL, Antonescu și Iohannis pot guverna DOAR cu partidele emanate sau influențate de Traian Băsescu.

O singură speranță stingheră mai persistă pentru liberalii obișnuiți, care nu au fost consultați când PNL a sărit în barca lui Băsescu: 25 mai. În aceste condiții grele, ce face Tăriceanu? Sperăm că seniorul liberal va avea reacție și pentru data menționată are pregătită mai mult decât o simplă declarație politică, oricât de vitriolantă. Întrebarea nu este una retorică: ce va face Tăriceanu, vor face și marea majoritate a liberalilor obișnuiți, puși actualmente în fața unui jenant fapt împlinit, de către binomul nociv Iohannis-Antonescu, care sapă partidul de sus în jos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 mai, 2014
Pinto
PNL A AJUNS SA LINGA UNDE A SCUIPAT .... ! RUSINE LOR ! DACA I-AR VEDEA BRATIENII S-AR INTOARCE IN MORMANT !
17 mai, 2014
ana pauker
despre ipocrizie
Crin : daca VV Ponta ar fi supus detectorului de minciuni s-ar destabiliza aparatul, ar sari acele !!!
Domnule ziarist pe vreema Anei Pauker se scria mai bine totusi. Urat va castigati traiul!
17 mai, 2014
gabi
Jalnic!
Scris jalnic ! Si cica jurnalistii sunt "cainii de paza ai democratiei"? A, da, ai democratiei originale marca fsn-psd! "binomul nociv Iohannis-Antonescu, care sapă partidul de sus în jos" - mai bine ati intreba liberalii direct ce parere au. Audiatur et altera pars, va zice ceva formula asta? Sau parerea personala a ramas argument? Jalnic!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ