Smiley intră în diplomaţie. Ce ambasadă a primit acesta

| 12 noi, 2013

Smiley, pe numele său adevărat Andrei Tiberiu Maria, a fost numit marţi Ambasador al Bunăvoinţei, alăturându-se altor două personalităţi din România care au primit acest titlu, Andreea Marin şi Gheorghe Hagi.

'Este un moment foarte important pentru noi să-l avem pe Smiley alături de noi în clădirea UNICEF şi să-l avem alături de noi pentru a promova drepturile copiilor în România. El se va alătura celorlalţi doi ambasadori ai bunăvoinţei în România, Andreea Marin şi Gheorghe Hagi, iar la nivel internaţional, altora precum Shakira sau Ricky Martin. Pentru UNICEF alegerea unui Ambasador al Bunăvoinţei este o decizie foarte importantă, deoarece căutăm acea persoană care împărtăşeşte valorile noastre', a declarat Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul instituţiei.

Ea a precizat că a avut mai multe discuţii cu Smiley înainte de a-i propune să devină Ambasador al Bunăvoinţei şi a fost 'impresionată de întrebările pe care le-a pus şi de interesul lui pentru copiii vulnerabili'.

Smiley a afirmat că se simte onorat de invitaţia de a deveni ambasador.

'M-am simţit realmente onorat în momentul în care UNICEF mi-a propus să devin ambasador. Simt o deosebită responsabilitate şi în acelaşi timp mă flatează treaba aceasta. Consider că mi se potriveşte foarte bine treaba asta tocmai pentru că iubesc foarte mult copiii şi într-adevăr îmi place să interacţionez cu ei de câte ori am ocazia. Consider că noi toţi ar trebui să avem aceeaşi atitudine faţă de ei şi ar trebui să devenim mai conştienţi de faptul că inclusiv soarta noastră depinde de soarta lor', a declarat Smiley în conferinţa de presă.

El a spus că nu a avut nevoie de foarte mult timp pentru a fi convins să se implice în acţiunile UNICEF, 'aproximativ două secunde' şi că va face toate eforturile pentru a schimba ceva şi pentru a stopa fenomenul de violenţă împotriva copiilor.

'Voi face toate eforturile să atrag atenţia asupra tuturor acţiunilor pe care UNICEF le întreprinde în România şi voi face pe cât îmi stă mie în putere să schimb ceva în jurul meu. Cred că puterea exemplului contează foarte mult. Atât cât putem noi fiecare, putem să schimbăm lucruri în jurul nostru', a apreciat artistul.

Smiley a mai spus că a participat deja la o primă acţiune împreună cu UNICEF, 'Stop violenţei împotriva copiilor!', amintind că a face ceva nu înseamnă doar să priveşti sau să asculţi spoturile la televizor.

În perioada noiembrie-martie, UNICEF desfăşoară o campanie de conştientizare-informare-strângere de fonduri pentru combaterea violenţei împotriva copiilor ce poartă numele 'Pune capăt violenţei!' şi face parte dintr-o iniţiativă globală a UNICEF, a amintit în conferinţă Despina Andrei, Private Fundraising & Partnerships Manager UNICEF Romania.

Ea a precizat că Ambasadorul Bunăvoinţei 'dezvoltă iniţiative alături de UNICEF, susţine UNICEF în demersurile pe care organizaţia le întreprinde pentru copiii vulnerabili şi marginalizaţi pe baze voluntare, asta însemnând că nu există niciun fel de remuneraţie în această direcţie'.

Smiley a devenit al treilea Ambasador al Bunăvoinţei în România după Andreea Marin, numită în 2006, şi Gheorghe Hagi, numit în 2008.

De mai bine de 50 de ani UNICEF colaborează cu celebrităţi pentru a aduce în atenţia publică nevoile copiilor din întreaga lume. Aceste personalităţi publice contribuie prin diverse acţiuni la protejarea drepturilor copilului şi sprijină copiii vulnerabili să aibă o viaţă mai bună. Prin atragerea atenţiei asupra problemelor cu care se confruntă copiii, prin contribuţia în ceea ce priveşte mobilizarea de resurse şi prin influenţarea politicilor publice, celebrităţile care colaborează cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ