ŞOC! A fost adoptată legea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

| 03 mar, 23:23

Parlamentul sloven a adoptat marti o lege care permite casatoria intre persoane de acelasi sex, Slovenia devenind cea de-a unsprezecea tara a Uniunii Europene care ia o astfel de masura, informeaza AFP.

Legea a fost aprobata cu 51 de voturi din 84 deputati prezenti la sedinta, in timp ce 28 au votat impotriva si cinci s-au abtinut. 

Propusa de partidul de opozitie Stanga Unita (ZL), legea a primit sprijinul partidului premierului Miro Cerar. Opozitia de centru-dreapta a votat impotriva, declarand ca sunt amenintate valorile familiale traditionale. 

"Noua lege defineste casatoria ca o uniune pe tot parcursul vietii a doua persoane, indiferent de gen, eliminand discriminarea in vigoare pana in prezent", a declarat deputatul Mate Vatovec (ZL), initiator al proiectului. 

In timpul sesiunii, aproximativ 2.000 de persoane au protestat in fata Parlamentului. Manifestantii au anuntat ca vor semna o petitie pentru organizarea unui referendum care sa impiedice intrarea in vigoare a legii. 

In martie 2012, slovenii au respins cu 55% casatoriile gay intr-un referendum marcat de o participare foarte scazuta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ