ŞOC pentru Messi! Riscă 6 ani de închisoare

| 30 iul, 2014

Fotbalistul Lionel Messi şi tatăl său riscă 6 ani de închisoare din cauza taxelor neplătite către stat.

Potrivit Time.com, Messi câştigă la Barcelona 27 de milioane de dolari pe an, după ce îşi plăteşte taxele, dar primeşte încă 21 de milioane de dolari pe an din contracte de publicitate cu firme ca Adidas, Turkish Airlines, Pepsi ori Gillette.

Judecătorii spanioli îi acuză pe Messi şi tatăl său că au ''consimţit la crearea şi menţinerea unui grup de societăţi fictive, care aveau ca unic scop eludarea respectării obligaţiunilor fiscale provenite din veniturile generate de exploatarea drepturilor de imagine a fotbalistului''. Practic, starul Barcelonei şi tatăl său ar fi fost de acord cu înfiinţarea mai multor companii care să facă evaziune fiscală în beneficiul lui Messi.

Cu toate acestea, Messi a plătit în ultimii şapte ani peste 100 de milioane de euro pe impozitele pe salariu, drepturi de imagine şi proprietăţi, fiind cel mai mare contribuabil din Spania.

Messi are o avere estimată la 180 de milioane de euro.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală, caz considerat ''foarte puţin probabil'' de TIME.com, Messi şi tatăl său riscă 6 ani de închisoare şi o amendă de 32 de milioane de dolari fiecare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ