ŞOC! Peste şapte milioane de persoane nu şi-au mai plătit creditele

| 24 aug, 18:54

Milioane de americani nu și-au mai plătit de peste un an creditele federale pentru studenți, scrie The Wall Street Journal, citat de B1TV.

Astfel, 6,9 milioane de americani cu credite pentru studenţi nu au transferat nicio plată către guvern de cel puţin 360 de zile, potrivit datelor Departamentului pentru Educaţie, care relevă o creștere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut. Acest raport este făcut la nivelul lunii iulie.

Mai mult de atât, 17% din numărul total de debitori cu credite federale înregistrează întârzieri mari la plata ratelor, iar milioane de alți debitori înregistrează întârzieri de mai multe luni.

Toate aceste întârzieri vin în ciuda faptului că rata șomajului a fost scăzută semnificativ în ultimul an.

Ultimele cifre scot în evidenţă faptul că creditele pentru şcoală, al căror nivel s-a triplat în ultimul deceniu, la 1,19 mii de miliarde de dolari, au devenit rapid o povară copleşitoare pentru un număr în creştere de americani.

Înmulţirea cazurilor în care se înregistrează întârzieri de peste un an are implicaţii semnificative pentru debitori, contribuabili şi economie.

Defaulturile la creditele pentru şcoală afectează istoricul de credit al debitorilor, aceştia nemaiputând contracta credite pentru automobile sau case ani la rând. Acest lucru afectează mai departe economia, care se bazează foarte mult pe achiziţiile pentru consum. Veniturile guvernului au de asemenea de suferit.

În schimb, numărul cazurilor în care se înregistrează întârzieri la plată cuprinse între 31 şi 359 de zile a scăzut în ultimul an, în mare parte datorită programelor federale care reduc ratele lunare ale debitorilor, legând plăţile de veniturile înregistrate de aceştia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ